Καταγγελία – Νοσηλευτές κάνουν κανονικά βάρδιες και προσφέρουν υπηρεσίες με 176 ευρώ το μήνα
Οργή προκαλεί η καταγγελία που έκανε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η φοιτήτρια νοσηλευτικής Κατερίνα Σταυρακάκη
Οργή προκαλεί η καταγγελία που έκανε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η φοιτήτρια νοσηλευτικής Κατερίνα Σταυρακάκη, σύμφωνα με την οποία φοιτητές νοσηλευτικής που κάνουν την πρακτική τους σε νοσοκομεία, δουλεύοντας κανονικές βάρδιες και προσφέροντας υπηρεσίες, πληρώνονται με μόλις 176 ευρώ το μήνα.
«Οι τελειόφοιτοι καλούνται να κάνουν πρακτική για 6 μήνες, κάνουν κανονικά βάρδια, επτάωρη, και αμείβονται με 176 ευρώ. Έχουν υποχρέωση να την κάνουν. Πολλοί φοιτητές δεν είναι προνομιούχοι. Εργάζομαι για να σπουδάσω και καλούμαι για ένα εξάμηνο να πηγαίνω στο νοσοκομείο κάθε πρωί να κάνω την πρακτική μου. Περνάμε από όλα τα τμήματα και εκτελούμε κανονικά τη βάρδια» εξήγησε η κ. Σταυρακάκη.
«Υποτίθεται ότι θέλουν να στελεχώσουν τα νοσοκομεία με καταρτισμένους επαγγελματίες νοσηλευτές. Το πτυχίο μας δεν αξίζει τίποτα; Στην Ευρώπη δε γίνεται αυτό το πράγμα. Από τη στιγμή που δεσμευόμαστε για τα πρωινά μας, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια άλλη δουλειά για το απόγευμα. Αυτό ισχύει για όλους τους τελειόφοιτους. Είναι πολλά παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το ΕΣΠΑ, που για να το πάρεις πρέπει να ολοκληρώσεις την πρακτική σου» πρόσθεσε.
Όπως λέει «μας ενδιαφέρει η καθημερινότητά μας. Πρέπει να πληρώσουμε ενοίκια, τα τρέχοντα έξοδα».
Δείτε αναλυτικά
- Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 96-89: Όταν ξύπνησε ήταν πλέον αργά…
- Οι 5+1 προκλήσεις του νέου προέδρου του Eurogroup Κυριάκου Πιερρακάκη
- Η συνεργασία των Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μάρτιν Σκορσέζε θέλει τον «δικηγόρο του διαβόλου» της
- ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τενεσί – Η τρίτη από την αρχή του έτους
- Νίκολιτς: «Ξέρω ότι η νίκη αυτή είναι σημαντική για την ΑΕΚ – Κυριαρχήσαμε»
- Warner Bros: Η πολιτική θα μπορούσε να καθορίσει τη μάχη Netflix εναντίον Paramount


