Σύμφωνα με την κ. Παπαρούσου, το διακύβευμα της δίκης είναι να φωτιστούν όλες οι πλευρές, να φωτιστεί και όλη αυτή η δυσκολία στη διαχείριση της υπόθεσης. Κυρίως το δικαστήριο πρέπει να εξηγήσει «γιατί τόσο μίσος» όπως διερωτήθηκε και η μητέρα του Ζακ, και να αποδώσει ουσιαστική Δικαιοσύνη

«Επικράτησε βαθιά συγκίνηση και βαθύς αποτροπιασμός για το έγκλημα», τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, μεταφέροντας το κλίμα που επικράτησε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατά την πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης.

«Η μητέρα, ο πατέρας και ο αδερφός του Ζακ, εξέθεσαν τον πόνο τους για τον βάρβαρο και άδικο χαμό του δικού τους ανθρώπου, καθώς και τον θυμό τους που αυτοί οι άνθρωποι (οι κατηγορούμενοι) είναι ακόμη χωρίς ποινική μεταχείριση. Η δίκη άργησε 3 χρόνια, και από την αρχή διαπιστώσαμε πως επικρατεί μια απροθυμία, μια ολιγωρία στην εξέλιξη και στην πραγματική διερεύνηση της διαδικασίας», υπογράμμισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Γιατί τόσο μίσος»

Σύμφωνα με την κ. Παπαρούσου, το διακύβευμα της δίκης είναι να φωτιστούν όλες οι πλευρές, να φωτιστεί και όλη αυτή η δυσκολία στη διαχείριση της υπόθεσης. Κυρίως το δικαστήριο πρέπει να εξηγήσει «γιατί τόσο μίσος» όπως διερωτήθηκε και η μητέρα του Ζακ, και να αποδώσει ουσιαστική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr