Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Δυνατό χαστούκι στον Ερντογάν από νέα δημοσκόπηση - Αρνητικό ρεκόρ... 19ετίας στα ποσοστά του

Τουρκία – Δυνατό χαστούκι στον Ερντογάν από νέα δημοσκόπηση – Αρνητικό ρεκόρ… 19ετίας στα ποσοστά του

Tα ποσοστά του ΑΚΡ δεν ξεπερνούν το 31,7%, μαζί με αναποφάσιστους, τη στιγμή που το 2002 οπότε είχε έρθει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%

Νέα δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του κόμματος (Δημοκρατίας κι Ανάπτυξης – ΑΚΡ) να φτάνουν… στο ναδίρ. Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση της τελευταίας 19ετίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα ποσοστά του ΑΚΡ δεν ξεπερνούν το 31,7%, μαζί με αναποφάσιστους, τη στιγμή που το 2002 οπότε είχε έρθει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το εθνικιστικό κόμμα – κυβερνητικός εταίρος Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης  του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) σημειώνει 10%, δηλαδή και τα δύο κόμματα δεν υπερβαίνουν το 42%.

Συγκριτικά, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν το 51%, και καταφέρνουν να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ και τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης φθάνουν στο 58%.

Αναλυτές σημειώνουν, δε, ότι η συνεχιζόμενη φθορά που δέχεται ο Ερντογάν και το κόμμα του θα έχει και συνέχεια, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας και τη μείωση των εισοδημάτων.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024