Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου - Συγκλόνισε η κατάθεση της μητέρας – Το παιδί μου είναι σε ένα υγρό τάφο – Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου – Συγκλόνισε η κατάθεση της μητέρας – Το παιδί μου είναι σε ένα υγρό τάφο – Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο

Αναφερόμενη στο παιδί της είπε ότι «Αγαπούσε τους συμμαθητές του. Μεγαλώνοντας είχε ασταθή εφηβεία που έψαχνε την ταυτότητα του . Δεν είχα ακούσει κακό λόγο, άκουγε τους ανθρώπους, ήταν ευαίσθητος. Προσπαθούσε να βελτιώσει τον εαυτό του, σπούδαζε και παράλληλα δούλευε. Ο Ζαχαρίας ήταν πολύ αγαπητός».

Με έντονη συγκινησιακή φόρτιση κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, για το παιδί της ζητώντας από δικαστές και ενόρκους απόδοση δικαιοσύνης καθως μέχρι σήμερα και η ίδια έχει αναπάντητα γιατί .

«Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου ούτε η περιουσία μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και να κάνουνε τη σύλληψη του. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην ήταν μέσα σε ένα υγρό τάφο, και να μαθαίνω και εγώ γιατί μπήκε σε αυτό το μαγαζί. Σας παρακαλώ κάνετε το για την οικογένεια σας…», κατέθεσε η κ.Ελένη Κωστόπουλου προκαλώντας συγκίνηση ακόμα και στους ενόρκους.

«Δεν ξέρουμε γιατί ήρθε αυτό το μίσος; Τι κρύβεται πίσω; Θα του έπαιρνε κοσμήματα του και τα χρυσαφικά του; Αφού δεν έγινε αυτό. Θέλω να τους ρωτήσετε, γιατί; Οι δικαιολογίες δεν στέκουν. Έχουν πει ψέματα για να στηρίξουν αυτές τις απάνθρωπες και βίαιες πράξεις του και δεν έχω λόγια να περιγράψω τις πράξεις τους. Η αστυνομία δεν τον προστάτευσε. Η εικόνα είναι εκεί. Την έχουν δει εκατομμύρια άνθρωπο. Και τώρα είναι στα δικά σας χέρια και παρακαλώ μην αφήσετε κοινωνία να γίνει έτσι που ένας να σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο και να λέει οποιαδήποτε δικαιολογία» προσθεσε η μάρτυρας.

Αναφερόμενη στο παιδί της είπε ότι «Αγαπούσε τους συμμαθητές του. Μεγαλώνοντας είχε ασταθή εφηβεία που έψαχνε την ταυτότητα του . Δεν είχα ακούσει κακό λόγο, άκουγε τους ανθρώπους, ήταν ευαίσθητος. Προσπαθούσε να βελτιώσει τον εαυτό του, σπούδαζε και παράλληλα δούλευε. Ο Ζαχαρίας ήταν πολύ αγαπητός».

Ρατσιστικό έγκλημα

«Για μένα είναι ρατσιστικό έγκλημα. Δεν γνωρίζω αν εκείνη την ημέρα είχε βαμμένα νύχια ή φορούσε άι λάινερ. Του άρεσε να είναι πολύχρωμος και όμορφος. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει» εξήγησε στο δικαστήριο ο μικρός αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου, Νίκος, καταθέτοντας στο δικαστήριο.

Αναφορικά με τους κατηγορούμενους, υποστήριξε ότι: «Ο ένας κλώτσησε έναν άνθρωπο και βγήκε κάμερες και μιλούσε. Ο μεσίτης στο λογαριασμό του στο Twitter φαίνεται η ρατσιστική του τάση. Χλεύαζε τον αδελφό μου», με την υπεράσπιση του τελευταίου να διευκρινίζει ότι ο λογαριασμός αναφέρεται «σε έναν snake κάτι που τον λοιδορούσε».

Πρόεδρος: Ως αδελφός ξέρετε αν υπήρχε παραβατικό παρελθόν στο πλαίσιο αυτοφώρου;

Μάρτυρας: Ποτέ. Δεν το έκανε και δε νομίζω ότι θα το έκανε ποτέ

Πρόεδρος: Πως εξηγείτε ότι μπήκε στο μαγαζί;

Μάρτυρας: Φοβισμένος ήταν. Του είχαν σπάσει το αυτοκίνητο. Έχει δεχθεί επίθεση στην Πατησίων από φασιστές ένα χρόνο πριν. Πιο κοντινό περιστατικό δεν γνωρίζω. Ήταν ένα παιδί που φοβόταν και πάντα είχε το νου του μην συμβεί κάτι. Κάποιος ή κάτι τον τρόμαξε και προσπάθησε να κρυφτεί κάπου αλλά βρήκε το λάθος σημείο.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 9 Νοεμβρίου.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024