Μεγάλη αναστάτωση και πολλές διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η αδυναμία πρόσβασης στην ειδική πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους στο Ηράκλειο.

Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στο Ηράκλειο για τη μη πρόσβαση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr 22 μέρες μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και 13 μέρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ekriti.gr, δεν γίνονται δεκτά στοιχεία κατοίκων από όλα τα χωριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων αν και στο σύνολό τους έχουν κηρυχθεί σεισμόπληκτα. Πρόκειται για τους οικισμούς που δεν είχαν ενταχθεί την πρώτη φορά όταν και εκδόθηκε το ΦΕΚ, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν οι περιοχές οι κάτοικοι των οποίων δικαιούνται κρατική αρωγή.

Μέχρι και σήμερα, 22 ημέρες μετά, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση διότι το σύστημα δεν τους δέχεται και όπως επισημαίνει άνθρωπος που έχει γνώση πάνω στο θέμα, αυτό οφείλεται διότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν και τις υπόλοιπες περιοχές.

Επίσης, στην πλατφόρμα δεν έχουν πρόσβαση και οι σεισμόπληκτοι από τους Δήμους Βιάννου, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου αλλά και περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Φαιστού που επίσης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τι ισχύει για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Να σημειώσουμε ότι όπως ενημέρωσε σήμερα Τρίτη ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή το σύνολο του δήμου, ενώ ορίζεται πως το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς του θέματος, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος.

Αυτό, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, αποτελεί μία θετική εξέλιξη για τους σεισμόπληκτους του Δήμου καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος τις επόμενες ημέρες προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν αιτήσεις και οι κάτοικοι των περιοχών που αρχικά δεν είχαν ενταχθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ιδιοκτήτες ή ο/η διαχειριστής/- στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίων που έχει πληγεί από σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021, όπως καταθέσουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ως άνω αρμόδια Υπηρεσία εντός προθεσμίας έξι μηνών (από την 7 η /10/2021), εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο του/των κτιρίου/ων και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, για τις περιπτώσεις όπου δεν έχει διενεργηθεί πρωτοβάθμιος έλεγχος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr