Γερμανία – Σε διαπραγματεύσεις οι Πράσινοι με SPD και FDP για νέα κυβέρνηση
Οι αντιπρόσωποι στο «μικρό συνέδριο» του κόμματος που διεξήχθη στο Βερολίνο ψήφισαν υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν
Οι Πράσινοι της Γερμανίας έδωσαν σήμερα και επισήμως το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Οι αντιπρόσωποι στο «μικρό συνέδριο» του κόμματος που διεξήχθη στο Βερολίνο ψήφισαν υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν, μετά τις αρχικές, διερευνητικές συνομιλίες με τα δύο άλλα κόμματα.

Εφόσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που ο ηγέτης του SPD και επίδοξος μελλοντικός καγκελάριος, ο Όλαφ Σολτς, ελπίζει ότι θα γίνει πριν από το Χριστούγεννα, θα πρέπει και αυτή να εγκριθεί με ψηφοφορία από τα μέλη των Πρασίνων.

Οι Σοσιαλδημοκράτες ενέκριναν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων την Παρασκευή. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να την εγκρίνουν αύριο Δευτέρα.
- Μπιενάλε Βενετίας: Γιατί παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή
- Σακελλαρίδης: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλήθειας και αγώνα
- Τηλεφωνικές απάτες με τη ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε για να μην πέσετε θύματα
- ΠΑΟΚ: Ένα ακόμη πρόβλημα τραυματισμού πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Πότε θα προσαυξάνεται η σύνταξη
- Gen Z: Το νέο χόμπι που θα σας αφήσει άφωνους – «Είναι μια στιγμή ηρεμίας»
- ΣΥΡΙΖΑ: 50 χρόνια από τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη, τιμούμε τη μνήμη και εμπνεόμαστε από τη στάση του
- Βεζένκοφ: «Τιμή μας όταν έρχονται θρύλοι του αθλητισμού»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442