Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου η Μέρκελ μετά από πρόσκληση Μητσοτάκη

Στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου η Μέρκελ μετά από πρόσκληση Μητσοτάκη

Τη σχετική πρόκληση προς την Γερμανίδα Καγκελάριο είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τετ α τετ που είχε με μαζί της στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία

Για τις 29 Οκτωβρίου οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Χθες επισκέφτηκε Ερντογάν στην Κων/πολη

Τη σχετική πρόκληση προς την Γερμανίδα Καγκελάριο είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τετ α τετ που είχε με μαζί της στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία.

Η κα Μέρκελ είχε αποδεχθεί άμεσα την πρόσκληση και το μόνο που απέμενε να οριστεί ήταν η ημερομηνία της επίσκεψης.

Λίγο πριν την αποχώρησής της από την Καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί περιοδείες, στο πλαίσιο των οποίων, χθες Σάββατο, επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας προχώρησε μάλιστα και σε παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά καθώς, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των επαφών, τόνισε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών (διερευνητικές) για την επίλυση των διαφορών πρέπει να συνεχιστεί.

«Κάποια θέματα είναι δύσκολα και χρειάζονται χρόνο», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά και στο Κυπριακό.

Με τις καλές και τις κακές όψεις

«Κάποιες φορές ήμουν επικριτική για τις εξελίξεις που παρακολουθούσαμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών», παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Το μόνο πράγμα που μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το ίδιο και με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση: η σχέση της Τουρκίας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί, με τις καλές και τις κακές όψεις της», προσέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν, που ευχαρίστησε δύο φορές την «αγαπητή φίλη» του, την Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε εκ των προτέρων τις ανησυχίες του για το μέλλον: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να εργάζεσαι με έναν συνασπισμό» όπως αυτός που διαπραγματεύεται επί του παρόντος για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, εκτίμησε.

Όταν ζήτησε πολλά από την Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει από τις δυσκολότερες στιγμές της θητείας της στην καγκελαρία την διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα λέγοντας με αυτοκριτική διάθεση ότι «ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα», ενώ για το μέλλον της ΕΕ έχει κρούσει το κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι «ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Φυγόκεντρες δυνάμεις εργάζονται αδιαλείπτως στην ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024