Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
HOWEVER - Μια performance-εγκατάσταση που εμπνέεται από τα ιντερνετικά how-to’s

HOWEVER – Μια performance-εγκατάσταση που εμπνέεται από τα ιντερνετικά how-to’s

Το However είναι μία performance εγκατάσταση σε μορφή open studio που αποτυπώνει την έρευνα που διεξήχθη από τον Φεβρουάριο του 2021, φιλοξενούμενη από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν

Το However είναι μία performance εγκατάσταση σε μορφή open studio που αποτυπώνει την έρευνα που διεξήχθη από τον Φεβρουάριο του 2021, φιλοξενούμενη από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν. Αφορμάται από τα how-to’s ως readymade scores που καλύπτουν μεγάλο φάσμα της ιντερνετικής πληροφορίας. Το βασικό αντικείμενο τη έρευνας είναι το σώμα σε διαδικασία (in process) και η προσπάθεια (effort) που αυτό καταβάλει μέσα σε αυτή. Τα σώματα μέσα από το έργο τους (labor) βρίσκονται συνεχόμενα σε μια διαδικασία αποτυχίας και προσπάθειας εκ νέου για να βρουν λύση στα task που τα αφορούν. Ταυτόχρονα, η σωματική αυτή εμπειρία καταγράφεται από τα ίδια τα άτομα που τη βιώνουν μέσα σε ένα χώρο πνευματικής και σωματικής συγκέντρωσης.

Σε συνεργασία με τον TAVROS.space

Με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν


Η Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία (GR) γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα από το 2019. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Μανταφούνης, ο Cyril Baldy, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ναυρίδης, η Jone San Martin και άλλοι. Το 2021 ξεκίνησε τη χορογραφική της έρευνα για το project HOWEVER σε residency του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, όπου επικεντρώθηκε στην κουλτούρα του ίντερνετ και στην προσπάθεια/έργο (effort/labor) μέσα από το σώμα. Από το 2021 συνεργάζεται με την ομάδα ZESTY. Παράλληλα, είναι φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και έχει κάνει πρακτική στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Τμήμα Χειρογράφων, Αρχείων και Ειδικών Συλλογών.

Πληροφορίες

TAVROS.space, Αναξαγόρα 33, Ταύρος

Ημερομηνίες & ώρες: 19-23 Οκτωβρίου, 18.00-21.00

Είσοδος ελεύθερη

Online κράτηση δελτίων εισόδου εδώ: https://www.eventbrite.co.uk/e/however-tickets-184825286407

Σημαντικές πληροφορίες για την είσοδο του κοινού

  • Εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων, επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων μέσα στο χώρο. Η είσοδος γίνεται αποκλειστικά με δελτία εισόδου, ενώ τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Κατα την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, εναλλακτικα βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου με την μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή rapid test των τελευταίων 48 ωρών.
  • Η είσοδος του κοινού γίνεται με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια της παραμονής στο χώρο και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των θεατών στο χώρο.
  • Οι θεατές μπορούν να μπουν ό,τι ώρα θελήσουν, να βγουν όσες φορές το θελήσουν και να ξαναμπούν, εντός των παραπάνω ωρών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Συντελεστές

Σύλληψη, έρευνα, κινησιολογία, εγκατάσταση: Δέσποινα Σανιδά₋Κρεζία

Performance: Ειρήνη Γεωργίου, Αλεξάνδρα₋Δομνίκη Δρανδάκη, Λήδα Διώχνου, Δέσποινα Σανιδά₋Κρεζία, Φωτεινή Σταματελοπούλου, Στέφανος Τσόγκας

Ηχοτοπίο: Edi Fahlqvist

Artworks: Ζάχος Βάρφης, Δέσποινα Σανιδά₋Κρεζία

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Κατσώνης

Παραγωγή: ZESTY

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024