Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Θεσσαλονίκη παράγει και εξάγει τεχνογνωσία

Η Θεσσαλονίκη παράγει και εξάγει τεχνογνωσία

Στον παγκόσμιο χάρτη των smart cities, πλάι σε μεγαλουπόλεις όπως το Παρίσι, το Μιλάνο αλλά ακόμη και η Σιγκαπούρη ή το Τόκιο, εντάσσεται δυναμικά η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία «Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων»

Στα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη πέραν του δημάρχου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Πιερρακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο πρέσβης και των Η.Π.Α Geoffrey Pyatt μαζί με την Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Liz Lee καθώς και ανώτερα στελέχη της Cisco σε Ελλάδα και Νοτιανατολική Ευρώπη.

Οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Πιερρακάκης στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στο έργο του Κ. Ζέρβα, στην ταχύτητα με την οποία προχώρησε και υλοποιήθηκε το έργο καθώς και στην αποφασιστικότητα με την οποία ενήργησε. Μέσα σε έναν μόλις χρόνο το Κέντρο ήταν σε λειτουργία γεγονός που παλαιότερα είχε επισημάνει και ο  Geoffrey Pyatt. Εγκαινιάστηκε χτες ( 15/10/21) και όχι νωρίτερα λόγω πανδημίας

“Το σημαντικότερο όλων είναι πως η πόλη μας –φορείς και οργανισμοί- δεν καταναλώνει απλά τεχνολογικές λύσεις, αλλά παράγει και εξάγει τεχνογνωσία”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, κάνοντας αναφορά στο πλέγμα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. “Γνωρίζουμε τις προκλήσεις σε όλα τα πεδία -των έξυπνων πόλεων, των έξυπνων μεταφορών, της ενεργειακής μετάβασης, των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και διακυβέρνησης- και με μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει συμμετέχουμε ενεργά σε αυτές”, υπογράμμισε.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024