Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Morocco Now» - Tο νέο brand name της χώρας για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές

«Morocco Now» – Tο νέο brand name της χώρας για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές

Το Morocco Now είναι σχεδιασμένο να γίνει η βιομηχανική πλατφόρμα του μέλλοντος που θα αδράχνει τις ευκαιρίες μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

Στο περιθώριο των δραστηριοτήτων της παγκόσμιας έκθεσης Expo 2020 Dubai, το Μαρόκο παρουσίασε επίσημα μια νέα ταυτότητα για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, το Morocco Now, πρωτοβουλία που αποσκοπεί να εισάγει το Μαρόκο ως μια διεθνούς κλάσης πλατφόρμα για τη βιομηχανία και τις εξαγωγές με στόχο την αύξηση ξένων επενδύσεων.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια, υπό την ηγεσία της Α.Μ. Βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ, το Μαρόκο έκανε τεράστια βήματα στην ανάπτυξη υποδομών για το εμπόριο και τις μεταφορές, ενώ παράλληλα υιοθέτησε έναν στρατηγικό σχεδιασμό επικών διαστάσεων με στόχο να επιταχυνθεί η βιομηχανοποίησή του. Σήμερα, μπορεί να υπερηφανεύεται για το ακμάζον λιμάνι Tanger Med, τον μεγαλύτερο κόμβο γενικών υπηρεσιών logistics στην Αφρική και τη Μεσόγειο. Η δε αυτοκινητοβιομηχανία σημειώνει υψηλές αποδόσεις στη χώρα. Με τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης εξαγωγών στον κόσμο και περισσότερο από 15.000.000.000€ αύξηση στις πωλήσεις μεταξύ 2010 και 2019, το Βασίλειο είναι πλέον ο κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Αφρική.
Το Morocco Now είναι σχεδιασμένο να γίνει η βιομηχανική πλατφόρμα του μέλλοντος που θα αδράχνει τις ευκαιρίες μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, όπου οι πρόσφατες αλλαγές σε δημιούργησαν νέες απαιτήσεις, όπως περιβαλλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, πιέσεις που προκύπτουν από τις προσδοκίες των καταναλωτών και νέοι κανονισμοί που απαιτούν από τους οικονομικούς παράγοντες να υιοθετήσουν διαδικασίες παραγωγής απαλλαγμένες από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η πανδημία COVID-19 πυροδότησε επίσης την αναδιοργάνωση των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας με στόχο περισσότερη περιφερειακή ολοκλήρωση και λιγότερη παγκόσμια εξάρτηση.
Η πρωτοβουλία Morocco Now βασίζεται σε 4 χαρακτηριστικά στοιχεία:
• ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ : το 2020, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούσαν το 37% του ενεργειακού μείγματος. Ο νέος στόχος είναι να φτάσουν το 52% έως το 2030.
• ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ : χάρη στη μέθοδο προσφορών Best Cost που βασίζεται στο ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής και εξαγωγών, με προνομιακή πρόσβαση σε μια διεθνή αγορά περισσότερων από ενός δισεκατομμυρίου καταναλωτών.
• ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΩΡΑ : χάρη σε ένα ιστορικό πολύ καλών επιδόσεων στην υλοποίηση ξένων επενδύσεων σε τεχνικούς και στρατηγικής σημασίας τομείς.
• ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΩΡΑ : η ικανότητα ταχείας προσαρμογής είναι στο DNA του Μαρόκου, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα στη διαχείριση της κρίσης COVID-19, με την ανακατανομή της βιομηχανικής παραγωγής προς όφελος του εξοπλισμού υγείας.
Λανσάροντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το Μαρόκο χαράζει έναν σαφή οδικό χάρτη για τη μελλοντική ανάπτυξη, η οποία εγγυάται την οικονομική πρόοδο της χώρας, με στόχο να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνέργειες βασισμένες σε μια ρεαλιστική προορατική προσέγγιση, που ανοίγει το δρόμο για ανταγωνιστικές και βιώσιμες επενδύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024