Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο όμιλος VW επιταχύνει στην κούρσα παραγωγής μπαταριών

Ο όμιλος VW επιταχύνει στην κούρσα παραγωγής μπαταριών

Τέσσερις χώρες είναι οι επικρατέστερες για την φιλοξενία του υπ’ αριθμόν 4 εργοστασίου παραγωγής μπαταριών που θα κατασκευάσει η VW στην Ευρώπη προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει τα ηλεκτροκίνητα σχέδιά της.

Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία ή Ουγγαρία θα φιλοξενήσει το τέταρτο από τα συνολικά έξι εργοστάσια κατασκευής μπαταριών που σχεδιάζει να κατασκευάσει το γερμανικό group προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες μπαταρίες για την ολοένα αυξανόμενη ηλεκτροκίνητη γκάμα της και μετριάζοντας τυχόν μελλοντικές ελλείψεις από εξωγενείς παράγοντες.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η χώρα που τελικά θα φιλοξενήσει το τέταρτο εργοστάσιο μπαταριών της VW θα αποφασιστεί το α΄εξάμηνο του 2022 και για την επιλογή θα «ληφθούν υπόψη οι συνθήκες σε κάθε εξεταζόμενη χώρα, το οικονομικό περιβάλλον, η στρατηγική για την ηλεκτροκίνηση που διαθέτει και το ισχύον πλαίσιο επιδοτήσεων».

Σημειώνεται ότι ο όμιλος VW έχει ήδη επιλέξει τη Γερμανία και τη Σουηδία για τα δύο πρώτα εργοστάσια μπαταριών ενώ το τρίτο το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από το 2026, θα κατασκευαστεί είτε στη Γαλλία είτε στην Ισπανία είτε στην Πορτογαλία με την απόφαση επίσης να εκκρεμεί.

Όπως είναι έως ένα βαθμό αναμενόμενο ο επικεφαλής της Skoda, Τhomas Schaefer δήλωσε με αφορμή τις συνεχιζόμενες συζητήσεις, ότι η έδρα της τσεχικής φίρμας θα ήταν ιδανική για την δημιουργία τουλάχιστον ενός από τα έξι εργοστάσια που σχεδιάζει η VW με ορίζοντα το 2030. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι και το εργοστάσιο της Seat στο Martorell έχει αυξημένες πιθανότητες να αποτελέσει ένα από τα σημεία παραγωγής μπαταριών της VW στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του H. Diess, επικεφαλής του ομίλου VW το συγκεκριμένο εργοστάσιο «θα μετατραπεί σε ηλεκτρικό hub αν υπάρξει η απαιτούμενη στήριξη από την Ευρώπη και την Κομισιόν».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024