Οι διοργανωτές της έκθεσης της Γενεύης ανακοίνωσαν την ακύρωση της για το 2022 και την αναβολή της για έναν ακόμα χρόνο -τον τρίτο στη σειρά- επικαλούμενοι ζητήματα που απασχολούν την αυτοκινητοβιομηχανία και συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους διοργανωτές «υπάρχουν διάφορα άμεσα και έμμεσα ζητήματα που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού τα οποία δεν μας αφήνουν εναλλακτική λύση». Στα «ζητήματα» περιλαμβάνονται οι εξακολουθούμενοι περιορισμοί στα ταξίδια που λειτουργούν ανασταλτικά για εκθέτες, επισκέπτες και δημοσιογράφους καθώς και η συνεχιζόμενη κρίση έλλειψης ημιαγωγών που έχει αλλάξει τις προτεραιότητες των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πολλοί από τους εκθέτες αφήνουν να εννοηθεί ότι οι αβεβαιότητες που έχουν προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού καθιστούν αδύνατη τη δέσμευσή τους για τη διοργάνωση του 2022, αναφέρει σε δήλωσή του ο Sandro Mesquita, διευθύνων σύμβουλος της GIMS. Παράλληλα, με δεδομένο ότι η έλλειψη ημιαγωγών αναμένεται να συνεχιστεί και το 2022 σημαίνει ότι «πολλές εταιρείες αδυνατούν να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους σε μια εκδήλωση η οποία απέχει μόλις τέσσερις μήνες».

Υπό κανονικές συνθήκες και σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις, η έκθεση της Γενεύης θα πραγματοποιείτο στα μέσα Φεβρουαρίου του 2022 μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω του κορωνοϊού.

Όπως ωστόσο υπογραμμίζεται από τους διοργανωτές και τον πρόεδρο της μόνιμης επιτροπής που διαχειρίζεται την διεθνή έκθεση, Maurice Turrettini, «αντιμετωπίζουμε την συγκεκριμένη απόφαση περισσότερο ως αναβολή παρά ως ακύρωση. Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα επιστρέψει ισχυρότερη από ποτέ το 2023».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο