Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - 14 προσαγωγές για την επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ - Σοκαριστικές καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων

Θεσσαλονίκη – 14 προσαγωγές για την επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ – Σοκαριστικές καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων

Για την επίθεση αυτή που αυτόπτες μάρτυρες χαρακτηρίζουν δολοφονική, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και υπέβαλε μήνυση. Δείτε βίντεο με τις σοκαριστικές μαρτυρίες

Σε 14 προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση ομάδας ακροδεξιών σε βάρος μελών της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ για την επίθεση αυτή που αυτόπτες μάρτυρες χαρακτηρίζουν δολοφονική, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και υπέβαλε μήνυση.

Δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι

Στο μεταξύ σοκάρουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων για την επίθεση αυτή της ομάδας ακροδεξιών που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό μελών της ΚΝΕ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα (thestival και grtimes) στη διάρκεια του επεισοδίου τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν 3 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον 902 από την επίθεση αυτή των 15 φασιστών οι τραυματίες είναι δύο και είναι ελαφρά.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων τα χτυπήματα που δέχτηκαν τα μέλη της ΚΝΕ ήταν εξαιρετικά δυνατά ακόμη και στο κεφάλι και για αυτό το λόγο για μία δολοφονική και εξαιρετικά βίαιη και απρόκλητη επίθεση.

Αλωνίζουν εδώ και μέρες οι φασίστες

Σημειώνεται ότι η επίθεση από την ακροδεξιά αυτή ομάδα που ήταν οπλισμένη με χοντρές αλυσίδες, στυλιάρια ακόμα και taser, ενώ φορούσαν και κράνη -σύμφωνα με τον 902- έγινε κατά τη στιγμή που τα μέλη της ΚΝΕ διένειμαν έντυπο υλικό σε περαστικούς.

Θύματα της επίθεσης μίλησαν στους δημοσιογράφους για το μένος με το οποίο επιτέθηκε στην κομμουνιστική νεολαία η δεκαμελής ακροδεξιά ομάδα. «Είχαν μαζί τους αλυσίδες και τέιζερ» λέει χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μελά, ενώ καταγγέλλεται το γεγονός ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς.

Σε συνέχεια των χρυσαυγίτικων επιθέσεων στη Σταυρούπολη

Η επίθεση αυτή των ακροδεξιών έρχεται σε συνέχεια των χρυσαυγίτικων επιθέσεων με επίκεντρο το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και των επιθέσεων που πραγματοποιούν οι ακροδεξιοί σε αντιφασίστες, αριστερές οργανώσεις, φοιτητές, μαθητές και συνδικαλιστές στην περιοχή.

Επισημαίνεται δε, ότι αυτό το Σαββατοκύριακο τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται σε διαδικασία πανεξόρμησης με το Ριζοσπάστη στον οποίο δημοσιεύεται -στον απόηχο της επιτυχίας του 47ου φεστιβάλα της ΚΝΕ- το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ όπου καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» είναι ο τίτλος του καλέσματος του ΚΚΕ.

Sports in

Ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέονται με πολλαπλή σκλήρυνση και αυτισμό

Χημικά σε προϊόντα και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά - από απολυμαντικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής ως έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές - πλήττουν τα ολιγοδενδροκύτταρα του εγκεφάλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024