Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Ακροδεξιοί επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μέλη της ΚΝΕ

Θεσσαλονίκη – Ακροδεξιοί επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μέλη της ΚΝΕ

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες -σύμφωνα με ιστοσελίδες της συμπρωτεύουσας- οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα πριν εξαφανιστούν στα γύρω στενά. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που αναζητούν τους δράστες.

Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης σημειώθηκε πριν από λίγο από ομάδα περίπου 10 με 15 ακροδεξιών.

Με χοντρές αλυσίδες και taser

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες -σύμφωνα με ιστοσελίδες της συμπρωτεύουσας (thestival και grtimes)- οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες, στυλιάρια ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα -κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες- πριν εξαφανιστούν στα γύρω στενά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που αναζητούν τους δράστες, ενώ τους τρεις από τους τέσσερις τραυματίες παρέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σε συνέχεια των χρυσαυγίτικων επιθέσεων στη Σταυρούπολη

Η επίθεση αυτή των ακροδεξιών έρχεται σε συνέχεια των χρυσαυγίτικων επιθέσεων με επίκεντρο το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και των επιθέσεων που πραγματοποιούν οι ακροδεξιοί σε αντιφασίστες, αριστερές οργανώσεις, φοιτητές, μαθητές και συνδικαλιστές στην περιοχή.

Επισημαίνεται δε, ότι αυτό το Σαββατοκύριακο τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται σε διαδικασία πανεξόρμησης με το Ριζοσπάστη στον οποίο δημοσιεύεται -στον απόηχο της επιτυχίας του 47ου φεστιβάλα της ΚΝΕ- το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ όπου καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» είναι ο τίτλος του καλέσματος του ΚΚΕ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024