Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο Ηράκλειο - Φασιστική επίθεση σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ

Νέο Ηράκλειο – Φασιστική επίθεση σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ

Επίθεση από φασίστες δέχτηκαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, λίγες ώρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη όταν πραγματοποιήθηκε επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ.

Λίγες μόλις ώρες μετά τη φασιστική επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχη επίθεση έγινε και στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ. Οι εικόνες από τη νέα επίθεση είναι εξίσου σοκαριστικές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν γίνει προσαγωγές για την επίθεση, ενώ η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει στον λογαριασμό της στο Facebook ότι «ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της Αστυνομίας».

Δείτε βίντεο από την ώρα της επίθεσης

Οι φασίστες επιτέθηκαν και σε κοπέλες που βιντεοσκοπούσαν την επίθεση. Δείτε βίντεο:

Από την επίθεση υπάρχουν τραυματίες. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι η δημοσιογράφος της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, Αφροδίτη Φράγκου, η οποία κάλυπτε δημοσιογραφικά τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Facebook Εργατική Αλληλεγγύη

Οι φασίστες διέλυσαν τα τραπεζάκια με το αντιφασιστικό υλικό που υπήρχαν στην πλατεία για την εκδήλωση που θέμα είχε τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Facebook Εργατική Αλληλεγγύη

Πηγή: Facebook Εργατική Αλληλεγγύη

Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες

Ανάρτηση για την επίθεση έκανε και ο δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης. Σε αυτή αναφέρει ότι: «Οι φασίστες προσπάθησαν σήμερα να σταματήσουν την ανοιχτή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο θεατράκι δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο. Ξέρουν ότι αυτό που μετράει είναι η δυνατότητα του κινήματος να οργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις, αντίθετα με τους ίδιους που δεν μπορούν να συγκροτήσουν πολιτική οργάνωση παρά μόνο ομάδες μαχαιροβγαλτών του κοινού ποινικού δικαίου.

«Η εκδήλωση δεν σταμάτησε»

Η εκδήλωση δεν σταμάτησε, αλλά προχωράει κανονικά. Τρεις σύντροφοι έχουν πάει στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ, έχοντας κανονικά τις αισθήσεις τους. Τα χτυπήματα ήταν επαναληπτικά και στο κεφάλι, κατά τη γνωστή εκπαίδευση των φασιστών.

Μαζί με την δικηγόρο Δήμητρα Λιναρδάκη, απευθυνθήκαμε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Β. Αττικής που βρέθηκαν στο σημείο: ζητήσαμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση, επισημάναμε την ύπαρξη καμερών στο σημείο που καθιστά πολύ εύκολη την ταυτοποίηση των δραστών, δηλώσαμε ότι τα θύματα θα υποβάλουν αυθημερόν μηνύσεις (με φωτογραφικό και βιντεοσκοπικό υλικό) αλλά σε κάθε περίπτωση τελέστηκαν αδικήματα κατά (και) της δημόσιας τάξης και βρισκόμαστε εντός του αυτοφώρου. Η αστυνομία περαιτέρω κατέσχεσε κομμάτια από σπασμένο κράνος ενός εκ των δραστών που μπορεί να φέρουν δακτυλοσκοπικά ίχνη.

Σε διαμαρτυρία του αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης για απόδοση ευθυνών στην αστυνομία, μάθαμε ότι υπήρχε περιπολικό στην περιοχή το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να παρενέβη αν και η επίθεση διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά και η αποχώρηση των δραστών άλλα τόσα.

Ζητάμε την άμεση σύλληψη και την τιμωρία των φασιστών που τέλεσαν τη σημερινή επίθεση. Το αντιφασιστικό κίνημα δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί. Η μαζική δράση είναι η απάντηση που θα τους σαρώσει».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024