Βόλος – Θύμα ηλεκτρονικής απάτης δεκάδων χιλιάδων ευρώ έπεσε έμπορος
Για την υπόθεση παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας
Δεκάδες χιλιάδες ευρώ φαίνεται ότι έχασε εμπορικό κατάστημα στο Βόλο, που φέρεται να εξαπατήθηκε από άγνωστο ή άγνωστους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «ψάρεμα» απέσπασαν τα χρήματα, πείθοντας τον ανυποψίαστο έμπορο να καταθέσει σε ψεύτικο τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα που αναλογούσαν σε μεγάλη παραγγελία εμπορευμάτων.
Όπως έγινε γνωστό, για την υπόθεση παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, με στόχο να βρεθεί ο απατεώνας ή οι απατεώνες, μετά από μήνυση κατ’ αγνώστων που κατέθεσε ο έμπορος.
Πώς εξαπατήθηκε
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο έμπορος παρήγγειλε μεγάλη ποσότητα αθλητικών ειδών συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ, τα οποία και παρέλαβε. Κάποια στιγμή όμως φέρεται να έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία αθλητικών ειδών με την οποία συνεργαζόταν, τον ενημέρωνε ότι αλλάζει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού της λογαριασμού και στον καινούργιο αυτό λογαριασμό θα έπρεπε να καταθέσει τα χρήματα της παραγγελίας.
Το μήνυμα φέρεται να εστάλη σε περιβάλλον που παρέπεμπε στο τραπεζικό ίδρυμα, χωρίς ωστόσο να είναι πραγματικό, αλλά ο έμπορος φέρεται να «τσίμπησε». Προφανώς δεν επικοινώνησε με την εταιρία για να διαπιστώσει αν όντως άλλαξε ο ΙΒΑΝ και φέρεται να κατέθεσε στον λογαριασμό που του έδωσαν οι απατεώνες τα χρήματα της παραγγελίας.
Μετά από μερικές ημέρες αρμόδιος της εταιρίας αθλητικών ειδών φέρεται να επικοινώνησε μαζί του και να τον ενημέρωσε, ότι δεν είχαν λάβει το αντίτιμο της παραγγελίας και έτσι αποδείχθηκε η απάτη.
- Χάος σε αγώνα μποξ στην Τουρκία: Θεατές μπήκαν στο ρινγκ και ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο (vids)
- Τσίπρας: Το μεγάλο κόλπο που θα κοστίσει ακριβότερα και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Βαρδακαστάνης για εκλογές: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση
- Ουκρανία: Δέκα τραυματίες και πλήγματα σε υποδομές στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones
- Telesport: «Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει κλείσει στον Ολυμπιακό»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Α’)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442