Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5+1 πανέμορφες ελληνικές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείς επειγόντως

5+1 πανέμορφες ελληνικές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείς επειγόντως

Προτάσεις για εσένα που ήδη σχεδιάζεις τις εκδρομές του φθινοπώρου

Δεν είναι μόνο το marketing που κάνουμε προς τα έξω. Ακόμη και οι ίδιοι οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε τη χώρα μας ως αποκλειστικά θερινό προορισμό. Ο χειμώνας, τις καλές εποχές, ήταν για εκδρομές στην Ευρώπη, όταν τουλάχιστον βρίσκονταν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Όμως μια ματιά στον χάρτη αρκεί για να σε πείσει: Μια χώρα που αποτελείται κυρίως από βουνά, δεν μπορεί παρά να κρύβει αμέτρητους προορισμούς για κάθε εποχή.

Οι παρακάτω πόλεις είναι ό,τι πρέπει για τις φθινοπωρινές σου εξορμήσεις.

Ναύπλιο

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι γεμάτη ιστορία και ομορφιά. Κομψό και ρομαντικό, το Ναύπλιο είναι σπαρμένο με εντυπωσιακά νεοκλασικά αρχοντικά και ξεχωρίζει για τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και τα γραφικά σοκάκια του. Μια επίσκεψη στο Μπούρτζι και το Παλαμήδι είναι φυσικά επιβεβλημένη.

Πάργα

Λιγότερο δημοφιλής – λόγω και της μεγαλύτερης απόστασής της από την Αθήνα – αλλά εξίσου εντυπωσιακή, η Πάργα αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Χτισμένη αμφιθεατρικά επάνω στο κύμα, θυμίζει νησί – ενώ διαθέτει και το δικό της ενετικό κάστρο.

Καλαμπάκα

Στους πρόποδες των Μετεώρων, η γραφική Καλαμπάκα με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις αμέτρητες εκκλησίες της, θα σας κάνει να αισθανθείτε αμέσως σαν στο σπίτι σας. Και φυσικά, στη συνέχεια θα επισκεφθείτε τα εντυπωσιακά μοναστήρια των Μετεώρων που ανήκουν στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Καστοριά

Διάσημη για τις γούνες της – αλλά και για τη μαγευτική της λίμνη – η Καστοριά έχει ανάγλυφα τα χνάρια του αρχοντικού της παρελθόντος. Συνοικίες με ιταλικά ονόματα, ίχνη βυζαντινού παρελθόντος και ένας από τους πιο όμορφους περιπάτους στην Ελλάδα, θα σας αποζημιώσει για την απόφασή σας να φτάσετε μέχρι τον μακρινό βορρά.

Μέτσοβο

Χτισμένο μέσα στα καταπράσινα βουνά της Πίνδου, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, το Μέτσοβο είναι ένα μικρό διαμαντάκι για τον εσωτερικό μας τουρισμό. Αρχοντικά, μοναστήρια, βρύσες και καλντερίμια συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο παράδοση.

Βέροια

Ποτάμια διασχίζουν την πόλη σχεδόν σε κάθε πλευρά. Βυζαντινές εκκλησίες ξεπηδούν ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Παραδοσιακή οθωμανική αρχιτεκτονική υπενθυμίζει την πολυπολιτισμική ιστορία της πόλης. Και όλα απογειώνονται στην εβραϊκή συνοικία, με τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά που κρέμονται επάνω από το ποτάμι και τα όμορφα καλντερίμια που σε προκαλούν να τα τριγυρίσεις.

Μυτιλήνη


Μια από τις λιγότερο νησιώτικες πρωτεύουσες νησιών, έχει το δικό της ξεχωριστό χρώμα και άφθονη ομορφιά. Και εδώ, τα οθωμανικά, τα δυτικά και τα ελληνικά στοιχεία βρίσκονται αναμεμειγμένα σε κάθε γωνιά, ενώ τα εντυπωσιακά αρχοντικά που είναι απλωμένα σε όλο το νησί της Λέσβου εδώ βρίσκουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η Μυτιλήνη δεν είναι τουριστική. Ζωή της δίνουν οι κάτοικοί της, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των ΜΚΟ, οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές που την έχουν μετατρέψει σε δεύτερο σπίτι τους – και φυσικά οι μουσικοί της. Είναι μακριά, αλλά αξίζει το ταξίδι. Ακόμη και το φθινόπωρο.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024