Όλοι μας αγαπάμε τις πατάτες και τις προτιμούμε στα γεύματά μας. Ειδικά αν είναι τηγανιτές και τραγανές τις απολαμβάνουμε λίγο παραπάνω.

Τις τελευταίες ημέρες στο TikTok γίνεται χαμός με ένα βίντεο, στο οποίο η γνωστή σεφ, Poppy O’ Toole, δείχνει τη συνταγή για τις πατάτες των 15 ωρών. Η διαδικασία ειναι λίγο απαιτητική αλλά αξίζει.

Τα στάδια είναι τα εξής

Τεμαχίζουμρ τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, τις ψήνουμε, τις συμπιέζουμε, ώστε να ενωθούν και να φτιάξουν μικρά «πυργάκια», τις τηγανίζουμε, τις βάζουμε για 12 ώρες στο ψυγείο -εξού και το όνομα- και τις ξανατηγανίζουμε για να γίνουν τραγανές και γευστικές.

Αναλυτικά η διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες με το ειδικό σκεύος ή με μαχαίρι.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το αλάτι και το ζωικό λίπος.
  • Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη. Τις σκεπάζουμε και από πάνω με το χαρτί ψησίματος και τις αφήνουμε στους 150 για 3 ώρες.
  • Μετά τις 3 ώρες και αφού έχουν μαλακώσει, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις συμπιέζουμε καλά με κάποιο βαρύ αντικείμενο.
  • Στη συνέχεια τις βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Τις βγάλουμε και τις κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια.
  • Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα κομμάτια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα βάζουμε σε ένα σκεύος με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και… έτοιμες.

Ακολουθούν τα υλικά (η ποσότητα είναι αρκετή για 6 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι ζωικό λίπος ή βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 4 φλιτζάνια σπορέλαιο