Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μ. Βαρβιτσιώτης - Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο, οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Μ. Βαρβιτσιώτης – Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο, οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Να εγκαταλείψει τη νεο-οθωμανική ρητορική και να δείξει επιτέλους πως σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, καλεί την Τουρκία ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μ. Βαρβιτσιώτης

«Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο, οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα», διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα POLITICAL.

«Η Ελλάδα έχει δείξει εμπράκτως ότι επιθυμεί τον διάλογο και τη συνεννόηση. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει τη ρητορική των υψηλών τόνων, κι αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο, ούτε μένει αναπάντητο από την ελληνική πλευρά. Για άλλη μια φορά, προειδοποιούμε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο, οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Γι’ αυτό και δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε και, αν χρειαστεί, είμαστε πάντα έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, επισημαίνει ότι «αν η Τουρκία θέλει να υπάρξει βελτίωση των σχέσεών της με την Ελλάδα, πρέπει να το αποδείξει στην πράξη, να εγκαταλείψει τη νεο-οθωμανική ρητορική, να μην επιστρέψει σε προκλήσεις στο πεδίο και να δείξει επιτέλους πως σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που επιμένει να μην κάνει έως σήμερα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία AUKUS, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι η ΕΕ δεν μπορεί να έχει ρόλο ηττημένου ούτε απατημένου, αλλά ρόλο πρωταγωνιστή.

Και προσθέτει: «Η συμφωνία αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα για τον προσδιορισμό του παγκόσμιου ρόλου της. Η Ευρώπη έχει μπροστά της μεγάλα διλήμματα να διαχειριστεί και πολλές προκλήσεις να απαντήσει. Η απάντησή μας, όμως, πρέπει να είναι μία και σαφής: Περισσότερη Ευρώπη, ασφαλέστερη Ευρώπη, ισχυρότερη Ευρώπη. Ικανή να παίζει διεθνή ρόλο και να έχει φωνή στις παγκόσμιες υποθέσεις».

Ερωτηθείς για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τονίζει ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής και η συγγνώμη του Αρχιεπισκόπου το αποδεικνύει».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024