Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδανικοί Αυτόχειρες δολοφόνοι

Ιδανικοί Αυτόχειρες δολοφόνοι

Δεν είναι δυνατόν να εμποδίσεις ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν να το κάνουν· μπορεί να απαγορεύεται η αυτοκτονία, μπορεί να απαγορευθεί «η άρνηση εμβολιασμού» αλλά δεν μπορεί να υπάρχει χωροφύλακας δίπλα από τον κάθε υποψήφιο αυτόχειρα

Προφανώς, δεν πάμε καλά: η καμπύλη των εμβολιασμών, (www.data.gov.gr/datasets/mdg_emvolio/) τείνει να οριζοντιωθεί, ήτοι προστίθενται λίγοι νέοι εμβολιασμοί κάθε ημέρα. Οι ειδικοί που παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις έχουν σίγουρα ασφαλείς προβλέψεις αλλά «με το μάτι», που λέμε, φαίνεται απίθανο οι σημερινοί 6.000.000 πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να γίνουν 7.000.000 και να εξασφαλιστεί το ποσοστό 65%-70% των εμβολιασμένων που (υποτίθεται) θα λειτουργούσε ως τείχος προστασίας για το σύνολο του πληθυσμού. Και φαίνεται αδύνατον να φθάσουμε σε ποσοστά 80%-85% που απαιτούνται, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα.

Στις ΗΠΑ, οι νεκροί από την covid-19 (675.000) ξεπέρασαν ήδη τους νεκρούς της ισπανικής γρίπης του 1918-19 – αλλά τότε ο πληθυσμός της χώρας ήταν το 1/3 του σημερινού, άρα η σημερινή θνησιμότητα είναι τρεις φορές μικρότερη. Όμως τότε δεν υπήρχε εμβόλιο, ούτε  καν αντιβιοτικά για να αντιμετωπίζονται οι μικροβιακές λοιμώξεις που συνοδεύουν την Covid-19. Για τούτο δεν φαίνεται ότι θα γίνει η τρομερή καταστροφή του 1918-19, όταν σε ολόκληρο τον κόσμο εκτιμάται ότι η ισπανική γρίπη είχε σκοτώσει 50.000.000 ανθρώπους: είναι απίθανο να δεκαπλασιαστούν τα λιγότερα από 5.000.000 σημερινά θύματα.

Το θετικό δηλαδή είναι πως η καμπύλη θανάτων οριζοντιώνεται και αυτή, σε χαμηλά επίπεδα: ο ιός σκοτώνει λιγότερους, προφανώς λόγω της ύπαρξης των εμβολίων. Και θύματά του βεβαίως είναι οι ανεμβολίαστοι, οι από προσωπική επιλογή ανεμβολίαστοι σε χώρες όπου υπάρχει πλέον περίσσεια εμβολίων, όπως στη δική μας.

Δεν είναι δυνατόν να εμποδίσεις ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν να το κάνουν· μπορεί να απαγορεύεται η αυτοκτονία, μπορεί να απαγορευθεί «η άρνηση εμβολιασμού» αλλά δεν μπορεί να υπάρχει χωροφύλακας δίπλα από τον κάθε υποψήφιο αυτόχειρα, δίπλα από κάθε γιατρό που εκδίδει «βεβαιώσεις» εμβολιασμού ή από κάθε νοσοκόμα που «εμβολιάζει».

Όσοι θέλουν να αυτοκτονήσουν, θα το επιτύχουν. Το θέμα είναι να μην πάρουν μαζί τους αυτούς που θέλουν να ζήσουν: οι αυτόχειρες «σκοτώνουν» ως προς τους ίδιους, αφού δεν θα υπάρχουν πια για αυτούς, και όσους μένουν πίσω τους. «Ιδανικός αυτόχειρας» είναι εκείνος που είναι βέβαιος ότι πράγματι, κυριολεκτικά εξοντώθηκαν όλοι, δεν έμεινε κανείς από το άθλιο γένος των ανθρώπων. Από τέτοιους δολοφόνους έχουμε βέβαια την απαίτηση να μας προστατεύσει το κράτος – αλλά πρέπει να προφυλαγόμαστε και εμείς, δεν μπορεί να διορίσει φύλακα για τον καθένα μας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024