Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή σχολίασε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, αλλά και την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών.

Με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τους αρνητές μηνυτές, συμφωνεί η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, η οποία σχολίασε και την πρόταση Βορίδη για το ίδιο ζήτημα. «Ορθότατα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν τυχόν διάπραξη ποινικών πράξεων από τους αντιεμβολιαστές και τη δική τους προσπάθεια να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου», τόνισε η υφυπουργός, αναφορικά με τις ρητές οδηγίες του κ. Βασίλη Πλιώτα.

Η Ζέτα Μακρή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη, πρόσθεσε ότι: «Οι εκπαιδευτικοί εφάρμοσαν τον νόμο, τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας και έπραξαν ορθά προστατεύοντας την υγεία των μαθητών, των συναδέλφων τους και τη δημόσια Υγεία. Ήταν λίγα τα περιστατικά, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν αρκετά για να απασχολήσουν την επικαιρότητα και να ενοχλήσουν δικαιολογημένα τους εκπαιδευτικούς».

Για την πρόταση Βορίδη

Ερωτηθείσα για την πρόταση που έκανε, από τη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης περί αυτεπάγγελτης δίωξης των μηνυτών –αρνητών, η κυρία Μακρή είπε ότι «προφανώς, ως νομικός, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια επιβεβλημένη τιμωρία για οτιδήποτε μπορεί να “ξεχειλώσει” μια διαδικασία και να δημιουργήσει κάποιες αναστολές, αλλά δεν είμαι έτοιμη να σας απαντήσω αν το υιοθετώ ή όχι, και εξάλλου δεν είναι και η αρμόδια».

«Ο κ. Βορίδης είναι καταρτισμένος νομικός και επαρκέστατος πολιτικός , είναι μια άποψη σοβαρή. Το τι θα αποφασίσουν η Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε μπορώ να το προβλέψω, ούτε είναι και δουλειά μου να το κάνω», πρόσθεσε.

Μήνυμα Μακρή προς τους αρνητές

Απευθυνόμενη προς τους αρνητές, η κ. Μακρή επισήμανε ότι δεν σημαίνει ότι θα φτάσει στο ακροατήριο μια μήνυση που θα καταθέσουν σε βάρος εκπαιδευτικού που εφαρμόζει τον νόμο, υπενθυμίζοντας πως το υπουργείο Παιδείας καλύπτει τα δικαστικά έξοδα μιας τέτοιας ταλαιπωρίας.

«Μόνο μια υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο στα Γιάννενα. Δεν είναι κάτι που θα ταλαιπωρήσει τους εκπαιδευτικούς τόσο πολύ. Εάν κάποιος φτάσει στο ακροατήριο και αθωωθεί, έχει και εκείνος το δικαίωμα να μηνύσει τον μηνυτή του για ψευδή καταμήνυση, άρα μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τους αρνητές», ανέφερε .

Σύμφωνα με την ίδια, επειδή είναι οργανωμένη η Πολιτεία, «οι εκπαιδευτικοί νοιώθουν σίγουροι και ασφαλείς για την εφαρμογή του νόμου. Δεν θα υποβληθούν σε δικαστικά έξοδα και θα έχουν τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία». Η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι μέχρι στιγμής, από τα 90.000 σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει μόνο τα 2, στον δήμο Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

«Το ποσοστό των εκπαιδευτικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι ελάχιστα ξεπερνά το 10%, πάνω από το 80% έχει εμβολιαστεί και υπολογίζουμε ότι άλλο ένα 10% έχει νοσήσει και έχει αποκτήσει ανοσία. Επιμένουμε στην ανάγκη καθολικού εμβολιασμού», σημείωσε η κυρία Μακρή. Στους μαθητές άνω των 12 ετών, οι εμβολιασμένοι φτάνουν στο 20%, και στα παιδιά άνω των 14, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 30%.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr