Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει στις κλειστές αίθουσες - Το πρόγραμμα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει στις κλειστές αίθουσες – Το πρόγραμμα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021

Όπερα, μπαλέτο, χορός, συναυλίες, όπερα για όλη την οικογένεια συνθέτουν το πρόγραμμα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου της ΕΛΣ, που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει στις κλειστές αίθουσες και ανακοινώνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη στήριξη της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ και τη δημιουργία του επετειακού προγράμματός της για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όπερα, μπαλέτο, χορός, συναυλίες, όπερα για όλη την οικογένεια συνθέτουν το πρόγραμμα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου της ΕΛΣ, που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Έργα των διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών Παύλου Καρρέρ, Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουμεντάκη, Γιώργου Δούση, αλλά και ρεσιτάλ Πουτσίνι με τη Σόνια Γιόντσεβα και μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και έργα Αμερικανών συνθετών θα καλωσορίσουν τους θεατές της ΕΛΣ το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Ο Οκτώβριος ξεκινά με τη συναυλιακή παρουσίαση της όπερας του Καρρέρ «Η Κυρά Φροσύνη», την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Στις 16, 17, 23 και 24 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε κοινό το δίπτυχο όπερας-χορού «Δέσπω» του Παύλου Καρρέρ και «Ελληνικοί χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα. Στις 29 και 31 Οκτωβρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη με την παρουσίαση του «Άξιον Εστί», στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο Νοέμβριος ξεκινά με το ρεσιτάλ Πουτσίνι της σταρ της όπερας Σόνιας Γιόντσεβα, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Στις 14 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα η νέα παραγωγή όπερας για όλη την οικογένεια τα «Μαγικά μαξιλάρια», σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά.

Η όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη «Η φόνισσα», σε λιμπρέτο Γιάννη Σβώλου βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, επιστρέφει στην ΕΛΣ για τέσσερις παραστάσεις στις 3, 5, 28 και 30 Δεκεμβρίου.

Ενώ, στις 17 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα ο νέος «Καρυοθραύστης» του Μπαλέτου της ΕΛΣ, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου, που θα παρουσιαστεί για επτά γιορτινές παραστάσεις. Τέλος, η συναυλία με την κινηματογραφική μουσική για την Αμερικανική Επανάσταση έρχεται στις 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, η GNO TV εμπλουτίζει το περιεχόμενό της με νέες πρεμιέρες (Οι γάμοι του Φίγκαρο, Μια βοσκοπούλα αγάπησα, 6ο διαδικτυακό φεστιβάλ).

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραγωγές Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021 της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 (η προπώληση για το ρεσιτάλ της Σόνιας Γιόντσεβα θα ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου) από τα Ταμεία της ΕΛΣ (213 0885700, καθημερινά 09:00-21:00), την ticketservices.gr και τα καταστήματα Public.

Σημειώνεται, ότι οι αίθουσες της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ θα λειτουργούν, βάσει του ΦΕΚ 4214/Β’/13.09.2021, ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, στο 85% της χωρητικότητάς τους (οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο σχετικό πιστοποιητικό).

Τα παιδιά έως 11 ετών θα προσκομίζουν δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου. Για παιδιά από 12 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024