Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος έστειλε μήνυμα εν όψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Μήνυμα για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά έστειλε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. «Το ΕΚΠΑ θα συνεχίσει με συγκεκριμένες και εξειδικευμένες δράσεις να προσφέρει σε όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας», σημειώνεται.

Στο μήνυμα του Πρύτανη τονίζεται: «Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του κοροναϊού βρέθηκε στην “πρώτη γραμμή”, τόσο με το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών και εργαστηρίων αναφοράς, όσο και με το πρωτοποριακό ερευνητικό έργο πολλών μελών του, καθώς και με τη συμμετοχή πολλών πανεπιστημιακών μας στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και σε άλλες Επιτροπές. Παράλληλα, καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση της κοινής γνώμης και τη διάλυση μύθων και “πλαστών” ειδήσεων σχετικά με την πανδημία.

Με αυτή τη λογική προχωρήσαμε στην παρούσα φάση, μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΕΚΠΑ και του Εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, στη δημιουργία ενός ειδικού σποτ σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών στις νεότερες ηλικίες, σύμφωνα και με το πνεύμα της απόφασης της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ και, κατόπιν, της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Το μήνυμα μάς είναι σαφές: Βγαίνουμε έξω σήμερα, ερχόμαστε πιο κοντά με ασφάλεια και αφήνουμε τον κοροναϊό στο χθες! Εμβολιαζόμαστε όλοι και όλες τώρα! Είναι στο “χέρι” μας!».

Το σποτ του ΕΚΠΑ

Στη συνέχεια ο Πρύτανης προσθέτει: «Το επόμενο εξάμηνο είναι “στο χέρι μας” να γίνει δια ζώσης, όπως όλοι και όλες θέλουμε. Γιατί θέλουμε να ξαναβρεθούμε στο Πανεπιστήμιο δια ζώσης, σε γεμάτα αμφιθέατρα, σε πρακτικές, σε ασκήσεις, σε Εργαστηριακά και Κλινικά μαθήματα, καθώς και σε φοιτητικές εκδηλώσεις. Με ασφάλεια, όμως, και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας, τους συμφοιτητές μας, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και ιδιαιτέρως τις ευπαθείς ομάδες. Γι’ αυτό εμβολιαζόμαστε τώρα!».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr