Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου οδήγησε σε πτώχευση εγχώριους παρόχους ενέργειας και σε κλείσιμο εργοστάσια λιπασμάτων που παράγουν CO2, το οποίο είναι κρίσιμο για τα σφαγεία

Η βιομηχανία κρέατος είναι ένα ακόμη από τα «θύματα» της ενεργειακής κρίσης στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κλάδου, τον οποίο επικαλείται το Reuters, πολλές μονάδες επεξεργασίας θα ξεμείνουν από διοξείδιο του άνθρακα μέσα στις επόμενες πέντε μέρες και θα αναγκαστούν να σταματήσουν την παραγωγή.

Και αυτό, γιατί η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου οδήγησε σε πτώχευση αρκετούς εγχώριους παρόχους ενέργειας και σε κλείσιμο εργοστάσια λιπασμάτων που παράγουν, επίσης, διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το οποίο είναι κρίσιμο για τις μονάδες επεξεργασίας κρέατος, οι οποίες το χρησιμοποιούν για να ζαλίζουν τα ζώα πριν από τη σφαγή και να παρατείνουν τη διατηρησιμότητα των τροφίμων.

Η έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που χρησιμοποιείται επίσης στον αφρό της μπύρας, στον μηλίτη και στα αναψυκτικά, θα επιδεινώσει την ήδη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά με την έλλειψη οδηγών φορτηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επεξεργαστών Κρέατος Νικ Άλεν δήλωσε στο Sky News ότι οι από τα μέλη της ένωσης έχει αναφορές ότι θα ξεμείνουν από διοξείδιο του άνθρακα σε 5, δέκα ή δεκαπέντε μέρες το πολύ. Και χωρίς διοξείδιο του άνθρακα η βιομηχανία δεν μπορεί να λειτουργήσει, τόνισε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr