Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καύση θερμίδων στον ύπνο; Ναι, γίνεται και δείτε πώς

Καύση θερμίδων στον ύπνο; Ναι, γίνεται και δείτε πώς

Με αυτά τα tips θα ενισχύσετε την προσπάθειά σας για κομψότερη σιλουέτα

Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας ξεκουράζεται και αποκαθιστά τα επίπεδα της ενέργειάς του. Ωστόσο, ο ύπνος είναι μια ενεργός κατάσταση που επηρεάζει τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική ευεξία.

Επίσης, είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια πως το σώμα καίει θερμίδες όλες τις ώρες και τα λεπτά της ημέρας, ανεξαιρέτως με το αν καθόμαστε, δουλεύουμε, ξεκουραζόμαστε ή… κοιμόμαστε.

Βέβαια, ο ύπνος και η καύση θερμίδων ενός δυνατού μεταβολισμού δεν θα αρκούν ποτέ για αδυνάτισμα.

Στην διατροφή και την καθημερινή άσκηση είναι το κλειδί!

Οι μικρές συμβουλές που αναφέρονται παρακάνω είναι μικρές ωθήσεις και μια χείρα βοηθείας σε μια μεγαλύτερη προσπάθεια.

1.Κοιμηθείτε ήσυχοι

Υπάρχουν 5 στάδια ύπνου, τα οποία χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: την μη ταχεία κίνηση των ματιών (non-rapid eye movement ή NREM), η οποία καλύπτει τα στάδια 1 έως 4 και την ταχεία κίνηση των ματιών (rapid eye movement ή REM), η οποία είναι το τελευταίο 5 στάδιο του τελικού ύπνου. Αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερα αν κοιμηθείτε από το να χαλαρώσετε σχεδόν-ξύπνιοι στο κρεβάτι, καθώς στο REM (5 και τελικό) στάδιο ο ανθρώπινος οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες.

Μία βραζιλιάνικη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες έχασαν τρεις φορές περισσότερο βάρος όταν είχαν οκτώ ώρες ύπνου απ’ ότι όταν έμεναν οκτώ ώρες άγρυπνοι. Μην χρονοτριβείτε λοιπόν όταν πέφτετε στο κρεβάτι. Χαλαρώστε και κοιμηθείτε γρηγορότερα.

2.Χτίστε τους μυς σας

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να καίτε περισσότερες θερμίδες όλο το εικοσιτετράωρο είναι να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα με ασκήσεις ενδυνάμωσης, είτε μόνοι σας με βάρη και ασκήσεις είτε στο γυμναστήριο με μηχανήματα.

Αν και θα σας πάρει λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε αρκετή μυϊκή μάζα, με την πάροδο του χρόνου θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Πλέον, θα καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και όλη τη μέρα και τη νύχτα.

3.Κλείστε την θέρμανση

Ο οργανισμός καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να διατηρεί την θερμοκρασία του σώματος σταθερή στους 36,6οC – αυτό συνεπάγεται καύση θερμίδων

Ιδιαίτερα στα ψυχρότερα κλίματα, ο οργανισμός αναγκάζεται να δημιουργήσει επιπλέον θερμότητα, ώστε να διατηρήσει φυσιολογική θερμοκρασία σώματος. Αν και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν ενδείκνυνται κατά τη διάρκεια του ύπνου, ωστόσο χαμηλώνοντας λίγο την θέρμανση σε πιο ήπια επίπεδα, το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σταθερή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα βοηθήσουν με τον τρόπο τους, έστω και λίγο στον σκληρό αγώνα της απώλειας βάρους και των περιττών κιλών.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024