Οι δημοσιεύσεις στον ιστότοπο έχουν αποκτήσει εκατομμύρια προβολές, με τους χρήστες να ενθαρρύνονται να σχηματίσουν μια «αστυνομία κατά (των παιδιών) του 2010».

Μία ανεξήγητη τάση στο Tik Tok έχει δημιουργήσει σάλο στην Γαλλία, καθώς ουσιαστικά έχει γίνει trend ένα hashtag το οποίο έχει οδηγήσει στο να δέχονται bullying τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2010.

Η τάση ονομάζεται #Anti2010 και απέκτησε δυναμική τον τελευταίο μήνα στην εφαρμογή του TikTok.

Οι δημοσιεύσεις στον ιστότοπο έχουν αποκτήσει εκατομμύρια προβολές, με τους χρήστες να ενθαρρύνονται να σχηματίσουν μια «αστυνομία κατά (των παιδιών) του 2010».

Παρενέβη ακόμη και ο υπουργεός Παιδείας της Γαλλίας

Ο υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλάνκερ χαρακτήρισε την τάση αυτή «εντελώς ηλίθια και ενάντια στις αξίες μας».

Προκάλεσε δε, συναγερμό στους γονείς επειδή στοχεύει παιδιά 11 ετών, που βρίσκονται ένα βήμα πριν το γυμνάσιο.

Υπήρχαν ακόμα πληροφορίες ότι η τάση αυτή έχει μεταφερθεί από το διαδίκτυο στις παιδικές χαρές.

Σύμφωνα με το BBC, o υπουργός Παιδείας προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε μαθητής εντοπιστεί να βρίσκεται πίσω από έναν τέτοιο εκφοβισμό, θα υπόκειται σε τιμωρία ενώ πρόσθεσε ότι οικογένειες θα πρέπει να καταγγέλλουν περιπτώσεις παρενόχλησης σε επείγουσα τηλεφωνική γραμμή.

«Είναι ένα ουσιαστικό μέρος της σχολικής ζωής, το να δίνεις στους μαθητές της έκτης τάξης ένα θερμό καλωσόρισμα και να τους εντάξεις ορθά μέσα από τη γενναιοδωρία των συμμαθητών και των ενηλίκων», ανέφερε σε επιστολή του προς τους διευθυντές των σχολείων, καθώς τους προέτρεψε να είναι σε εγρήγορση για το θέμα.

Σε ένα tweet, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι «η παρενόχληση και ο κυβερνο-εκφοβισμός δεν έχουν θέση ούτε στο σχολείο ούτε στην κοινωνία μας».

Η ακριβής προέλευση της τάσης παραμένει ασαφής.

Από πού προήλθε

Ορισμένες αναφορές ισχυρίζονται ότι προήλθε από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite.

Σε αυτό το παιχνίδι οι νεότεροι παίκτες κατηγορήθηκαν ότι δεν τήρησαν έναν άγραφο κώδικα δεοντολογίας, ενώ οι παλαιότεροι παίκτες τους χαρακτήρισαν «Fortkids».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr