EPSN – «Πρώτο φαβορί για MVP o Ντουράντ, δεύτερος ο Γιάννης»
Το ESPN δημοσίευσε τη λίστα με τους υποψηφίους για το βραβείο MVP της κανονικής περιόδου, με τον Ντουράντ να είναι το πρώτο φαβορί, ενώ ο Αντετοκούνμπο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το ESPN δημοσίευσε μία λίστα με τους βασικούς υποψηφίους για το φετινό βραβείο MVP της κανονικής περιόδου, με βάση τα περσινά πεπραγμένα τους.
Στην πρώτη θέση, ως Νο 1 φαβορί, βρίσκεται ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος, παρά τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε την περσινή σεζόν, είχε μια σπουδαία πορεία μέχρι και τα πλέι-οφ με τους Μπρούκλιν Νετς.
Δεύτερο κατά σειρά φαβορί είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον έλληνα πρωταθλητή της Λίγκας με τους Μιλγουόκι Μπακς να επιδιώκει να κατακτήσει το τρίτο του βραβείο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Την τριάδα κλείνει ο Λούκα Ντόντσιτς. Ο νεαρός σλοβένος αστέρας των Ντάλας Μάβερικς όλο και ανεβαίνει στην εκτίμηση των ειδικών και πλέον φαντάζει top-3 φαβορί για το βραβείο.
Στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα βρίσκονται οι Τζοέλ Εμπίντ και Τζέιμς Χάρντεν, οι οποίοι όσο ήταν υγιείς πραγματοποίησαν σπουδαία χρονιά με τις ομάδες τους, ενώ στην 6η θέση φιγουράρει ο Στέφεν Κάρι, του οποίου οι επιδόσεις κατά τη σεζόν 2020-21 ήταν εξωγήινες, χάνοντας το περσινό βραβείο στο… νήμα από τον σπουδαίο σέρβο Νίκολα Γιόκιτς.
Τέλος, την 7άδα κλείνει ο 36χρονος και σε λίγους μήνες 37χρονος Λεμπρόν Τζέιμς. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η μπογιά του δύσκολα φεύγει, και ο τέσσερις φορές MVP της Regural Season μπορεί να έχει χάσει ένα μέρος από το βεληνεκές του παρελθόντος, όμως η αίγλη του τον διατηρεί για τα καλά στην ελίτ των κορυφαίων του πρωταθλήματος.
Το ESPN, εκτός από την πρώτη 7άδα, ανέφερε και δύο ονόματα που ενδέχεται να μπουν «σφήνα» στους προαναφερθέντες υποψηφίους.
Ο λόγος για τον εν ενεργεία MVP της Λίγκας και χαρισματικό σέντερ Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και τον Άντονι Ντέιβις, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός αναμένεται να γίνει ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς και φυσικά να επανέλθει στη συζήτηση για τον κορυφαίο παίκτη του NBA έπειτα και από μια κακή σεζόν λόγω τραυματισμών.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης. Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Το Σάββατο (18/4) ο Ολυμπιακός νίκησαν «ξεκούραστα» με 17-6 τον Πανιώνιο στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά, για το ματς της 21ης αγωνιστικής της Water Polo League και έκαναν το «21 στα 21».