Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Ο «ακατανόμαστος» θα ηττηθεί και πάλι, αν κατέβει υποψήφιος το 2024, λέει η Πελόζι για τον Τραμπ

ΗΠΑ – Ο «ακατανόμαστος» θα ηττηθεί και πάλι, αν κατέβει υποψήφιος το 2024, λέει η Πελόζι για τον Τραμπ

«Κατά καιρούς, αναφέρομαι σ' αυτόν τον 'Πώς τον λένε'», είπε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, για τον Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως «αν θέλει να κατέβει ξανά υποψήφιος, θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος που παραπέφθηκε δύο φορές και ηττήθηκε δύο φορές»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενδέχεται να διεκδικήσει άλλη μια θητεία στο Λευκό Οίκο το 2024 αλλά, αν το κάνει, θα γραφτεί στην αμερικανική ιστορία ως ο δύο φορές ηττημένος, προέβλεψε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Κατά την επίσκεψή της στην Αγγλία για το φόρουμ των επικεφαλής των Κοινοβουλίων των χωρών της G7, η Δημοκρατική πρόεδρος ρωτήθηκε για τις δύο παραπομπές που κίνησε σε βάρος του Τραμπ, στο τέλος του 2019 και τον Ιανουάριο του 2021. Εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία να επιτεθεί στον Τραμπ, ο οποίος παραμένει η ισχυρότερη δύναμη εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, η Πελόζι απάντησε: «Δεν μιλάω ποτέ για αυτόν».

Ωστόσο, συνέχισε να μιλάει για τον Τραμπ, χωρίς όμως να τον κατονομάζει…

«Κατά καιρούς, αναφέρομαι σ’ αυτόν τον ‘Πώς τον λένε’», είπε, προσθέτοντας γρήγορα: «Αν θέλει να κατέβει ξανά υποψήφιος, θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος που παραπέφθηκε δύο φορές και ηττήθηκε δύο φορές».

Οι παριστάμενοι, στην πλειονότητά τους Βρετανοί, την χειροκρότησαν.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η Πελόζι συγκρούστηκε μαζί του σε σειρά θεμάτων: από τη μεταναστευτική πολιτική και τις επενδύσεις στις υποδομές, μέχρι τη διαχείριση της πανδημίας.

Υποκίνησε επίσης όχι μία, αλλά δύο φορές την παραπομπή του σε δίκη, με το ερώτημα της καθαίρεσης. Η Γερουσία, υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων τότε, τον απάλλαξε και τις δύο φορές.

Ο Τραμπ έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024.

«Αυτό που λέω στους Ρεπουμπλικάνους φίλους μου, και έχω αρκετούς, είναι: Πάρτε πίσω το κόμμα σας. Τώρα σας κρατάει ομήρους ένα δόγμα, που απλώς δεν είναι καλό για τη χώρα μας», κατέληξε η μαχητική Πελόζι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024