Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακάρθι - Αστειεύτηκα ότι ήθελα να χτυπήσω με σφυρί την Πελόζι

Μακάρθι – Αστειεύτηκα ότι ήθελα να χτυπήσω με σφυρί την Πελόζι

Ο Κέβιν Μακάρθι συμμετείχε το Σάββατο σε μια εκδήλωση για συγκέντρωση πόρων, στο Τενεσί.

«Αστειεύτηκε» ότι θα ήθελε να χτυπήσει την πρόεδρο του Σώματος των Ρεπουμπλικάνων, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, λέει πλέον ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, που είχε προκάλεσε σάλο με τη δήλωσή του αυτή πριν λίγες ώρες.

Μάλιστα ορισμένοι συνάδελφοί του ζήτησαν να παραιτηθεί ή να ζητήσει συγγνώμη, όταν «αστειεύτηκε» ότι θα ήθελε να χτυπήσει την πρόεδρο του Σώματος αυτού, την Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι.

Ο Κέβιν Μακάρθι συμμετείχε το Σάββατο σε μια εκδήλωση για συγκέντρωση πόρων, στο Τενεσί. Εκεί του έκαναν δώρο ένα σφυρί, σύμβολο της νίκης που ελπίζουν ότι θα πετύχουν οι Ρεπουμπλικάνοι στις βουλευτικές εκλογές του 2022. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Μακάρθι θα αναλάμβανε πρόεδρος της Βουλής, στη θέση της Πελόζι.

«Θέλω να δείτε όταν η Νάνσι Πελόζι θα μου δώσει αυτό το σφυρί (…) Θα είναι δύσκολο να μην την χτυπήσω μ’ αυτό», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι στην πραγματικότητα δεν θα το κάνει, σύμφωνα με την Washington Post και με μια δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας του Νάσβιλ που ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

«Δεν νομίζετε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αρκετή πολιτική βία σαν αυτήν; Θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη ή να παραιτηθείτε», έγραψε στο Twitter ο Τεντ Λιου, Δημοκρατικός βουλευτής από την Καλιφόρνια.

Η Ντέμπι Ντίνγκε, επίσης Δημοκρατική που εκλέγεται στο Μίσιγκαν, κάλεσε τον Μακάρθι να ζητήσει συγγνώμη. «Αυτού του είδους οι δηλώσεις είναι που προκάλεσαν τη βία και τον θάνατο στο Καπιτώλιο», υποστήριξε, αναφερόμενη στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στην έδρα του Κογκρέσου από ένα πλήθος υποστηρικτών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Τερίσα Ίζαμπελ Λέγκερ Φερνάντες, βουλευτής από το Νέο Μεξικό, έγραψε στο Twitter: «Η βία εναντίον των γυναικών δεν είναι αστείο. Η πολιτική βία δεν είναι αστείο. Αυτές οι δηλώσεις είναι μισογυνικές και επικίνδυνες».

Οι σχέσεις της Πελόζι με τον Μακάρθι είναι ταραχώδεις. Πρόσφατα, εκείνη τον αποκάλεσε «ηλίθιο» επειδή τάχθηκε κατά της χρήσης μάσκας εν μέσω της αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024