Στο 2,3% ανήλθε το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους στην ζώνη του ευρώ, από 2,1% το προηγούμενο τρίμηνο και 1,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ ήταν 2,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2021, από 2,0% το αντίστοιχο το προηγούμενο τρίμηνο και 1,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας ήταν 2,2% στη βιομηχανία και τις κατασκευές, και 2,5% στις υπηρεσίες. Στην ΕΕ, το εν λόγω ποσοστό ήταν 2,2% και 2,5% αντιστοίχως.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία , τα υψηλότερα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας καταγράφηκαν στην Τσεχία (4,9%), το Βέλγιο (4,2%) και τις Κάτω Χώρες (3,8%).

Λίγες οι κενές θέσεις στην Ελλάδα

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2021) καθώς και Βουλγαρία, Ισπανία και Ρουμανία (όλες 0,8%).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκε σε είκοσι τρία κράτη μέλη και έπεσε στα δύο. Τα δεδομένα δεν ήταν διαθέσιμα για την Ελλάδα και την Ιρλανδία (δεύτερο τρίμηνο του 2021).

Μειώσεις καταγράφηκαν στο Τσεχία (-0,5 pp) και Βουλγαρία (-0,1 pp).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Κύπρο (+1,8 pp), στη Δανία (+1,6 pp) και τις Κάτω Χώρες (+1,4 pp).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr