Λύση στο αρδευτικό πρόβλημα των Τρικάλων αναμένεται να δώσει το έργο αυτό.

Αρδευτικό έργο, προϋπολογισμού σύμβασης 6.141.187,84 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, που δίνει λύση στο αρδευτικό πρόβλημα των Τρικάλων προωθεί το ΥπΑΑΤ, ενώ η ανακοίνωση για την ημερομηνία για την υπογραφή σύμβασης του έργου αναμένεται να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, μετά από τις οδηγίες του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού κ. Γεωργίου Στύλιου, προχώρησε στην Έγκριση Σχεδίου Σύμβασης του 1ου υπο-έργου «Κατασκευή Δικτύων Άρδευσης Ν. Τρικάλων», της Πράξης με τίτλο «Εξορθολογισμός Λειτουργίας Υφιστάμενων Δικτύων Άρδευσης Ν. Τρικάλων», στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» – Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1 του Π.Α.Α 2014-2020.

Αντικείμενο του έργου είναι, η κατασκευή υπόγειων αγωγών από P.V.C. 10 atm διαφόρων διατομών μήκους 255 χιλιομέτρων, μετά των απαιτούμενων υδροληψιών, δικλείδων αντιπληγματικών βαλβίδων, κλπ. στα αγροκτήματα του Νομού Τρικάλων και ειδικότερα των Δήμων:

– Περιστέρας του Δήμου Καλαμπάκας (πρώην Δήμου Βασιλικής) (Μήκος 6.091 μέτρα)

– Γόμφων, Παλαιομονάστηρου, Λυγαριάς, Μουριάς, Πηγής και Δροσερού του Δήμου Πύλης (πρώην Δήμου Γόμφων) (Μήκος 102.452 μέτρα)

– Χρυσαυγής του Δήμου Τρικκαίων (Πρώην Δήμου Εστιαιώτιδας) (Μήκος 1.789 μέτρα)

– Σαρακίνας του Δήμου Καλαμπάκας (Μήκος 15.131 μέτρα)

– Μεγάλων Καλυβίων του Δήμου Τρικκαίων (Πρώην Δήμου Μεγάλων Καλυβίων) (Μήκος 14.970 μέτρα)

– Κλοκοτού του Δήμου Φαρκαδόνας (Πρώην Δήμου Oιχαλίας) (Μήκος 2.263 μέτρα)

– Πετροπόρου (Παλαιό Γαρδίκι)και Ταξιαρχών του Δήμου Φαρκαδόνας (Πρώην Δήμου Πελλιναίων) (Μήκος 10.680 μέτρα)

– Αγίων Αποστόλων του Δήμου Τρικκαίων (Μήκος 10.948 μέτρα)

– Διαλεχτού, Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, Μικρού Κεφαλόβρυσου και Μεγάρχης του Δήμου Τρικκαίων (Πρώην Δήμου Φαλώρειας) (Μήκος 79.326 μέτρα)

– Φαρκαδόνας, Πηνειάδας και Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας (Μήκος 11.580 μέτρα)

Οι ακριβείς θέσεις κατασκευής των δικτύων καταγράφονται στις οριζοντιογραφίες των αγροκτημάτων. Όλες οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη και τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Το έργο Χρηματοδοτείται από το μέτρο 4.3.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «η υλοποίηση του Π.Α.Α. με τη σύσταση της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών τον Ιούνιο 2021 και την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τις οδηγίες που δόθηκαν από τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γεώργιο Στύλιο  επιταχύνεται, με στόχο διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα και υλοποιώντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποδομών αγροτικής ανάπτυξης και μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή «ΗΣΙΟΔΟΣ», που αποτελείται από 117 μεσαία και μεγάλα δημόσια εγγειοβελτιωτικά έργα στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr