Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
US Open - Ισοπεδωτικός Μεντβέντεφ κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam (0-3)

US Open – Ισοπεδωτικός Μεντβέντεφ κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam (0-3)

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς του οποίου και επικράτησε με 0-3 (4-6, 4-6, 4-6) σετ για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο Grand Slam, μην αφήνοντας έτσι τον Σέρβο να γράψει ιστορία...

Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να είχε… ραντεβού με την ιστορία, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ όμως του το ακύρωσε, κερδίζοντάς τον με 3-0 (4-6, 4-6, 4-6) σετ, σε έναν αγώνα που ο Ρώσος δεν άφησε περιθώριο στον Νόλε, κατακτώντας έτσι το US Open που είναι και ο πρώτος Grand Slam τίτλος του.

Του έβαλε «στοπ»

Ο Σέρβος ήθελε το τρόπαιο για να ξεπεράσει τους Φέντερερ και Ναδάλ σε Grand Slam (20 και οι τρεις), αλλά και να κάνει το 4/4, κατακτώντας δηλαδή του τέσσερις Major τίτλους σε ένα ημερολογιακό έτος. Χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ο Μεντβέντεφ του έβαλε «στοπ».

Το κοινό στο γήπεδο είχε πάρει ξεκάθαρα το μέρος του Νόλε, όμως εκείνος εμφανίστηκε σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και ο 25χρονος αντίπαλος δεν είχε διάθεση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη αρπάζοντάς την από τα… μαλλιά.

Στο πρώτο σετ ο Μεντβέντεφ εμφανίστηκε φανερά καλύτερος και πιο αποφασισμένος, κάνοντας άμεσα το μπρέικ που του έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα.

Τα σερβίς του Ρώσου ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικό, βάζοντας δύσκολα στον Νόλε, ο οποίος από τη μεριά του δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και έκανε αρκετά λάθη. Ετσι λοιπόν έγινε το 0-1 στα σετ για τον Μεντβέντεφ.

Με νύχια και με δόντια

Επειτα από τέσσερα γκέιμ, στα οποία οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους, ο Μεντβέντεφ βρήκε τον τρόπο απέναντι στον Τζόκοβιτς και έκανε το μπρέικ.

Ο Σέρβος στη συνέχεια προσπαθούσε να μείνει με νύχια και με δόντια στο σετ, όμως ο Ρώσος είχε τις λύσεις και με μεγάλη υπομονή, σε συνδυασμό με το τρομερό σερβίς που έμενε αναλλοίωτο, μπόρεσε να κάνει το 0-2.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Μεντβέντεφ ο οποίος έκανε το μπρέικ, χωρίς όμως να σταματήσει εκεί αφού μετά την υπεράσπιση του δικού του σερβίς έφτασε σε άλλο ένα μπρέικ στη συνέχεια και ανέβασε τον δείκτη στο 0-4 στα γκέιμ.

Ο Σέρβος δεν έμεινε αμέτοχος και μπόρεσε να μειώσει σε 4-5. Τα πράγματα όμως είχαν πάρει τον δρόμο τους και έτσι ο Ρώσος έκανε το 0-3 στα σετ, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024