
Κοροναϊός – Επιχείρηση «πειθώ» για τον εμβολιασμό των νέων
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ευθέως ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά των εμβολιασμών στα παιδιά άνω των 12 ετών και απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μιλήσουν με τους παιδίατρους και να ακούσουν τη συμβουλή τους
Η κυβέρνηση, όπως φάνηκε και από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, δίνει μεγάλο βάρος και κίνητρα για την προώθηση του εμβολιασμού των νέων.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ευθέως ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά των εμβολιασμών στα παιδιά άνω των 12 ετών και απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μιλήσουν με τους παιδίατρους και να ακούσουν τη συμβουλή τους.
Η πιο ενεργή ανάμειξη των παιδίατρων στην προσπάθεια πειθούς των γονιών που είναι διστακτικοί είναι το βασικό νέο στοιχείο στην στρατηγική της κυβέρνησης να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε και ένα ακόμα επιχείρημα. Υπενθύμισε ότι κάνουμε στα παιδιά μας 17 εμβόλια και αυτό είναι το 18ο και αποδεδειγμένα ασφαλές και αποτελεσματικό.
Η έκκλησή του ήταν και προς τα παιδιά άνω των 15 ετών να ενθαρρύνουν τους γονείς τους να συμφωνήσουν για τον εμβολιασμό τους.
Άλλωστε, ένα εμβόλιο το οποίο έχουν κάνει πάνω από 5 δισ. άνθρωποι στον κόσμο και έχει αδειοδοτηθεί, όπως λένε από την κυβέρνηση, δεν υπάρχει λόγος να περιμένει κανείς να δοκιμαστεί γιατί αυτό έχει ήδη συμβεί.
Δείτε το ρεπορτάζ
- Η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές: Το Allwyn Care ενεργοποιεί την κοινωνία για την Υγεία
- Σοκάρει ο Χάσενχουτλ: «Παραλίγο να πεθάνω από τον χανταϊό»
- Η θάλασσα του Πειραιά γίνεται γιορτή και η πόλη πρωταγωνιστεί
- Χανταϊός: Μπορεί να προκαλέσει την επόμενη πανδημία; – Μόνο το πλήρωμα παραμένει στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- Θεσσαλονίκη: Σοβαρό επεισόδιο στο ΑΠΘ μετά από επίθεση σε φοιτητές – Έξι τραυματίες
- Νίκος Γκάτσος: Διάφωτος νους, αρρενωπή μαστοριά, σεμνή τόλμη
