Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη Παναθηναϊκού με εκπληκτικό Παπαπέτρου στο Μόναχο (112-111 στην δεύτερη παράταση)

Νίκη Παναθηναϊκού με εκπληκτικό Παπαπέτρου στο Μόναχο (112-111 στην δεύτερη παράταση)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν συγκλονιστικός στο φιλικό με την Βίρτους, σημείωσε 41 πόντους, έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό με 112-111 στην δεύτερη παράταση και του χάρισε την τρίτη θέση στο τουρνουά «Magenta Cup».

Ήταν ζήτημα αντίδρασης. Ο Παναθηναϊκός ερχόταν από την συντριβή από τον Ερυθρό Αστέρα με 83-55 και καλούνταν απέναντι στην Βίρτους να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Το μεγάλο του όπλο σε αυτή την διαδικασία ήταν ο αρχηγός του, Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος πήρε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και του έδωσε την νίκη με 112-111 στη δεύτερη παράταση, σημειώνοντας 41 πόντους.

Έτσι οι πράσινοι φεύγουν με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα από το Μόναχο και έχει μπροστά του το τελευταίο φιλικό τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» (18-19/9), πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της νέας χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε από την αρχή να βρει αντίδραση μετά την βαριά ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα και μπόρεσε στα μισά της περιόδου να πάρει ένα προβάδισμα εφτά πόντων (16-9).

Η Βίρτους ισορρόπησε προς το τέλος του δεκαλέπτου και τρέχοντας ένα σερί 6-0, έκλεισε τα πρώτα δέκα λεπτά στην ισοπαλία (23-23).

Ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε σχεδόν σε όλο το ημίχρονο ψηλά σχήματα, με τον Παπαπέτρου να παίζει αρκετή ώρα στο «2».

Ωστόσο, η αρχή της δεύτερης περιόδου βρήκε τους πράσινους να υποπίπτουν σε πολλά λάθη στην επίθεση, λόγω κυρίως της πίεσης που εφάρμοσε η ιταλική ομάδα.

Κατάφεραν όμως να τρέξουν ένα σερί 10-0 και να προηγηθούν με 33-28.

Η Βίρτους βρήκε σκορ από κοντά και πήρε τα ηνία με 33-35. Σε αυτό το σημείο όμως είχαμε την αποβολή του Σκαριόλο με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία και έτσι ανέλαβε ο βοηθός να καθοδηγήσει για την συνέχεια του αγώνα.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό προηγούμενο με έναν (43-42) και τον Χέρβεϊ να διακόπτει ένα σερί τριών επιθέσεων που κατέληξαν με εύστοχα τρίποντα.

Κορυφαίοι για το τριφύλλι, ήταν ο Παπαπέτρου με 16 και τον ακολούθησε ο Πέρι με 13, με τον Παναθηναϊκό να σουτάρει με 6/10 3π.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ καλά για τους πράσινους, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να συνεισφέρει σε πόντους και ασίστ και τον Παναθηναϊκό να προηγείται με εννιά (50-41). Ο αρχηγός του τριφυλλιού δεν σταματούσε να σκοράρει έξω από την γραμμή του τριπόντου και πετυχαίνοντας τρία σερί, έδωσε αέρα 13 πόντων στην ομάδα του Πρίφτη (64-51).

Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό στο +10 (71-61) και τον Μάρκο Μπελινέλι να σκοράρει από το κέντρο.

Στην τελευταία περίοδο, η Μπολόνια σκόραρε ακατάπαυστα, πετυχαίνοντας δέκα πόντους σε τρία λεπτά. Η διαφορά με τον Παναθηναϊκό συνεχώς έκλεινε και η ιταλική ομάδα πήρε το προβάδισμα με σερί 11-0 (80-82).

Μάλιστα, 1:04 πριν το τέλος, προηγήθηκε με έξι (84-90) και όλα έδειχναν ότι θα έφευγε νικήτρια από το γήπεδο. Ωστόσο, οι πράσινοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τρίποντα του Παπαπέτρου και του Κασελάκη, 11,7 δευτ. για το τέλος έφεραν το ματς στα ίσια (90-90).

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση μετά το εντυπωσιακό κόψιμο του Φλόιντ στον Κάιλ Γουίμς.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024