
Αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους ένας στους δύο επιχειρηματίες – Νέο κύμα ανατιμήσεων
Την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές σε πολλά από τα βασικά αγαθά, κάτι που επιβεβαιώνει και η ίδια η ΓΣΕΒΕΕ.
Στη δίνη των ανατιμήσεων βρίσκονται ήδη καταναλωτές και επιχειρήσεις καθώς το αυξημένο κόστος στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες σπρώχνουν προς τα πάνω τις τιμές των προϊόντων.
Αυξημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα
Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕΒΕ, το 23,6% των επιχειρήσεων έχει αυξήσει ήδη τις τιμές των προϊόντων του, ενώ ένα 22,2% θα τις αυξήσει το επόμενο διάστημα. Δηλαδή ένας στους δύο επιχειρηματίες αύξησαν ή θα αυξήσουν τις τιμές τους.
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα προϊόντα:
Αλεύρι +4,5%
Αλουμινόχαρτο +3,5%
Βρεφικό γάλα +3%
Φέτα +9%
Ρύζι +10%
Ζυμαρικά +23
Σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σουπερμάρκετ δίνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον καταναλωτή.
Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε προμηθευτές και σουπερμάρκετ προχώρησε σήμερα η επιτροπή ανταγωνισμού. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών.
- Χρήστος Λούλης: Όταν ήταν 20 χρόνων και έπαιξε στο Ρουκ Ζουκ με τη Μαίρη Μηλιαρέση
- Πάνω από τα 110 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο τις απειλές Τραμπ απέναντι στο Ιράν
- Βινίσιους: «Εμείς οι διάσημοι ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον ρατσισμό»
- Αναφορές ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ βρίσκεται σε κώμα – Εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ
- The Expla-in Project| Βροχές: Πού χάνεται το νερό στην Ελλάδα;
- Jesse Davis: Ο κορυφαίος σαξοφωνίστας της σύγχρονης τζαζ έρχεται στην Αθήνα

