Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενς Σπαν - «Βιώνουμε μια πανδημία των μη εμβολιασμένων»

Γενς Σπαν – «Βιώνουμε μια πανδημία των μη εμβολιασμένων»

Αρκετά ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού είναι τα στοιχεία για τον εμβολιασμό των Γερμανών πολιτών.

Αρκετά ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού είναι τα στοιχεία για τον εμβολιασμό των Γερμανών πολιτών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), μόλις το 61,4% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κοροναϊού.

Για μια ακόμα φορά, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Από τον δείκτη θετικότητας και από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διαπιστώνουμε ότι βιώνουμε μια αυξανόμενη πανδημία των μη εμβολιασμένων. Όλοι όσοι μπορούν πρέπει να αναζητήσουν την προστασία τους!», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Τα ποσοστά εμβολιασμού

Σύμφωνα με το RKI, η Βρέμη έχει το υψηλότερο ποσοστό πρώτου εμβολιασμού μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων, (76,0%). Η πόλη-κρατίδιο έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων πολιτών (71,4%). Τελευταίο στην κατάταξη των εμβολιασμών βρίσκεται το κρατίδιο της Σαξονίας με 55,6% (πρώτη δόση εμβολίου) και 52,4% (πλήρως εμβολιασμένοι).

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Sars-CoV-2 ξεκίνησε στη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους. Οι πολίτες μπορούν τώρα να προσπαθήσουν να κλείσουν ραντεβού ανεξάρτητα από τον κατάλογο των προτεραιοτήτων που ίσχυε προηγουμένως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024