
Ανατιμήσεις – Το ψωμί… ψωμάκι θα πουν οι καταναλωτές
Η «καταιγίδα» αυξήσεων στα βασικά είδη διατροφής ανησυχούν τους καταναλωτές που βλέπουν ήδη τις επιπτώσεις στην τσέπη τους
Νέο φθινοπωρινό κύμα ανατιμήσεων έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον που πλήττει τα νοικοκυριά από τις αρχές του χρόνου. Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης με τους καταναλωτές να διαπιστώνουν αυξήσεις ακόμη και της τάξης των 30 ευρώ σε μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Ιούλιο καταγράφηκαν αυξήσεις στα έλαια κατά 16,3%, στα νωπά ψάρια κατά 6,6%, στα φρέσκα λαχανικά σε ποσοστό 8% και στα τυριά κατά 3,5%.
Πόσο θα πληρώνουμε για έναν καφέ
Διεθνώς η τιμή του καφέ έχει αυξηθεί από αρχές του χρόνου κατά 50% καθώς υπάρχουν ελλείψεις εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας στο Βιετνάμ αλλά και λόγω της ξηρασίας στη Βραζιλία. Για σερβιριζόμενο καφέ των 5 ευρώ έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Το ψωμί… ψωμάκι
Ακριβότερο θα πωλείται και το ψωμί καθώς από τις αρχές του χρόνου ανατιμήθηκαν όλες οι πρώτες ύλες -όπως το αλεύρι.
Οι αρτοποιοί κάνουν λόγο για επικείμενη αύξηση της τιμής μεταξύ 10-15% που όμως μπορεί θα συμπαρασύρει και άλλα αρτοσκευάσματα με το μισόκιλο να φθάνει ακόμη 1 ευρώ.
Η αύξηση του κόστους πρώτων υλών όπως και των ζωοτροφών αναμένεται να οδηγήσουν σε αυξήσεις και στο γάλα κατά 20% που θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως η φέτα και το γιαούρτι.
- Κίνηση: Καθυστερήσεις στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Χρήστος Λούλης: Όταν ήταν 20 χρόνων και έπαιξε στο Ρουκ Ζουκ με τη Μαίρη Μηλιαρέση
- Ντέρμπι πρωτιάς ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ, κρίσιμο ματς και ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη
- Πάνω από τα 110 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο τις απειλές Τραμπ απέναντι στο Ιράν
- Βινίσιους: «Εμείς οι διάσημοι ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον ρατσισμό»
- Αναφορές ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ βρίσκεται σε κώμα – Εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ
