Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλώνας Άιντα - Τα παράνομα διαμερίσματα της Νέας Υόρκης έγιναν υγροί τάφοι για τους ενοίκους τους

Κυκλώνας Άιντα – Τα παράνομα διαμερίσματα της Νέας Υόρκης έγιναν υγροί τάφοι για τους ενοίκους τους

Ένα χρόνιο πρόβλημα της Νέας Υόρκης, τα κτίρια που έχουν μετατραπεί παράνομα σε διαμερίσματα, τα οποία μισθώνουν συνήθως μετανάστες και φτωχοί άνθρωποι, ήρθε ξανά στην επιφάνεια με ένα τραγικό τρόπο, καθώς σε αυτά βρέθηκαν τα περισσότερα θύματα του κυκλώνα Άιντα

Η φονική επέλαση του κυκλώνα Άιντα από τη Νέα Υόρκη ανέδειξε ένα χρόνιο πρόβλημα της αμερικανικής μεγαλούπολης: τα κτίρια που έχουν μετατραπεί παράνομα σε διαμερίσματα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, οι περισσότεροι νεκροί από τις πλημμύρες στη Νέα Υόρκη βρέθηκαν σε κελάρια και υπόγεια που είχαν μετατραπεί παράνομα σε διαμερίσματα.

Ανάλυση του τμήματος υποδομών της πόλης, μετά τις πλημμύρες, έδειξε ότι πέντε στις έξι δομές ήταν παράνομες, αποτελώντας μάλιστα τον υγρό τάφο των 10 από τα 13 θύματα της πόλης.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένα δίχρονο παιδάκι, που βρέθηκε νεκρό μαζί με τους επίσης νεκρούς γονείς του μέσα στο αυτοσχέδιο σπίτι τους.

«Γνωρίζουμε ότι τα υπόγεια διαμερίσματα δημιουργούν ένα ολόκληρο φάσμα από ειδικές προκλήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο. «Θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους που ζουν σε υπόγεια διαμερίσματα, μέσα από μηνύματα και ενημερώσεις, για το πόσο ευάλωτοι είναι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα βροχής».

Σύμφωνα με το CNN, η μετατροπή ενός και μόνο δωματίου σε διαμέρισμα, χωρίς να τηρούνται οι οικιστικοί κανόνες ασφαλείας, είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο στη Νέα Υόρκη. Συνήθως, τα διαμερίσματα αυτά έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά: δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου, επαρκές φως ή εξαερισμός.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, ως επί το πλείστον, τα μισθώνουν οικογένειες μεταναστών και φτωχοί άνθρωποι, που δεν μπορούν να συντηρήσουν ακριβότερα σπίτια.

Πάντως, δεν υπάρχει ακριβής αριθμός για τα πόσα παράνομα διαμερίσματα υπάρχουν στην πόλη.

Μόνο το 2021, το τμήμα υποδομών της πόλης έχει λάβει πάνω από 8.000 παράπονα για ύποπτες μετατροπές κτιρίων. Το 2020, είχε λάβει 11.000.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024