Τσίπρας – Να επενδύσουμε στην Παιδεία, όχι να αποκλείουμε τους νέους από τα ΑΕΙ
Είναι πολύ στενάχωρο όταν οι νέοι επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση αλλά δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. Μαθητές που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι επιτυχόντες, και πολλοί από αυτούς με πολύ καλούς βαθμούς, αποκλείστηκαν λόγω της μεγάλης αστοχίας με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους της Βουλής των εφήβων
Συνάντηση με εκπροσώπους της Βουλής των εφήβων είχε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στο νόμο για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής χαρακτήριζοντας πολύ στενάχωρο τον αποκλεισμό των νέων από τα πανεπιστήμια και τη στέρηση της γνώσης.
Ειδικότερα σε ανάρτησή του στο facebook ο Πόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:
«Συνάντηση με εφήβους βουλευτές: Να επενδύσουμε στην Παιδεία, όχι να αποκλείουμε τους νέους από τα ΑΕΙ
»Συναντήθηκα σήμερα με αντιπροσωπεία Βουλευτών της επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Εφήβων για να συζητήσουμε σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσαν για τα κρίσιμα ζητήματα της Παιδείας και του Περιβάλλοντος.
»Η Παιδεία είναι ένας πολύ κρίσιμος και ευαίσθητος χώρος και οφείλουμε ως κοινωνία να επενδύσουμε. Είναι το μέλλον μας.
»Είναι πολύ στενάχωρο όταν οι νέοι επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση αλλά δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. Μαθητές που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι επιτυχόντες, και πολλοί από αυτούς με πολύ καλούς βαθμούς, αποκλείστηκαν λόγω της μεγάλης αστοχίας με την ελάχιστη βάση εισαγωγής.
»Η συμμετοχή των νέων στις πολιτικές διαδικασίες με προτάσεις που αφορούν στο μέλλον του τόπου μας δεν είναι απλά επιθυμητή αλλά επιβεβλημένη. Ο θεσμός της Βουλής των Εφήβων έχει εξαιρετική σημασία και είναι απαραίτητο να ενισχυθεί. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις που θα καθορίσουν τη ζωή τους».
- Η ιδιαίτερη απάντηση του Μπλόσομγκεϊμ για τον Ολυμπιακό (pic)
- O Σεμπάστιαν Μπαχ ζητά συγγνώμη από την Κριστίνα Άπλγκεϊτ
- ΕΝΦΙΑ: Αναρτώνται σήμερα τα εκκαθαριστικά στην ΑΑΔΕ
- Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ψάχνουν εντός έδρας τρίποντο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- Κύριες συντάξεις μέσα σε έναν μήνα – Πώς θα μειωθεί δραστικά ο χρόνος έκδοσης
- Κοντράρεται με τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός – Ο Παναθηναϊκός «μάχεται» με την ΑΕΚ για τη δεύτερη θέση

