Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες  για την ανακούφιση των πληγέντων στις πυρόπληκτες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αρχής γενομένης η καταγραφή των αναγκών των κτηνοτρόφων ώστε να ξεκινήσει σε επόμενο στάδιο η δωρεάν χορήγηση ζωοτροφών στις έδρες των δικαιούχων.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από την ΔΑΟΚ Ηλείας ως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, οι αρμόδιες επιτροπές Κρατικής Αρωγής και Ελέγχου της υπηρεσίας θα παραλαμβάνουν αιτήσεις-δηλώσεις των ζημιωθέντων εξαιτίας των πυρκαγιών, αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Η παραλαβή θα γίνει με επιτόπιες επισκέψεις των Επιτροπών στις παρακάτω ζημιωθείσες Τοπικές Κοινότητες: Καυκωνία, Κοσκινά, Μάγειρα, Πελόπιο, Πεύκες, Πλάτανος, Ξηρόκαμπος, Αχλαδινή, Λάλας, Νεμούτα, Βαρβάσαινα και Κολίρι, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της, στο κατάστημα της Τ.Κ ή σε άλλο διαθέσιμο χώρο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο. Η πρωτοκόλληση των αιτήσεων θα γίνεται με ευθύνη της ΔΑΟΚ και τα δικαιολογητικά θα ομαδοποιούνται ανά δήλωση παραγωγού.

Επιπλέον κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών μπορεί να γίνεται και στην έδρα της αρμόδιας ΔΑΟΚ. Η αίτηση θα συνοδεύεται από φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας του παραγωγού, τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα και Δήλωση ΟΣΔΕ 2021.

Στο μεταξύ, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας Θεόδωρου Βασιλόπουλου πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη με τα μέλη της επιτροπής, που έχει συσταθεί για την διαχείριση και διάθεση δωρεάν διανομής ζωοτροφών σε πυρόπληκτους κτηνοτρόφους. Ζητούμενο την δεδομένη χρονική περίοδο είναι να καταγραφούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων ώστε να ξεκινήσει σε επόμενο στάδιο η δωρεάν χορήγηση ζωοτροφών στις έδρες των δικαιούχων.  Ο κ Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι προέχει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτημάτων βάσει του μητρώου αιγοπροβάτων που διατηρείται στην Κτηνιατρική υπηρεσία και πρόσθεσε ότι οι ζωοτροφές θα διατεθούν δωρεάν στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr