Πρόεδρος ΟΛΜΕ – «Έχει εμβολιαστεί το 85% των εκπαιδευτικών»
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο κ. Θεόδωρος Τσούχλος - Πρόεδρος ΟΛΜΕ
Στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσουν μέσα στο Σεπτέμβρη στα 7 εκατομμύρια οι εμβολιασμένοι πολίτες από τα 6 εκατομμύρια που είναι σήμερα και έτσι μπαίνοντας στο φθινόπωρο να επιτευχθεί μαζί με όσους έχουν νοσήσει το επιθυμητό 80% ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό πλέον η κυβέρνηση συζητά ανοιχτά το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους πέραν των υγειονομικών υπαλλήλων.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και της επιβολής.
«Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού. Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της από τον Γενάρη που ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών. Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%.Έχουμε υπερβεί το 85% γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει», σημείωσε και στάθηκε στη διαφοροποίηση μαθητών – καθηγητών και στη χρήση των rapid tests παρότι ως τον Μάη γινόταν χρήση των self test.
«Η θέση της ΟΛΜΕ είναι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να περνάει αυτά τα self test. Ο στόχος δεν είναι μόνο το 10%, να ελέγχεται το 100%», τόνισε.
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς


