Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Πληροφορίες για πάνω από δέκα νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά

Δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο απέναντι από το αεροδρόμιο της Καμπούλ σημειώθηκε πριν από λίγο, ενώ την πληροφορία για νεκρούς επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο αλλά και οι Ταλιμπάν. Μάλιστα οι Ταλιμπάν κάνουν λόγο για 13 νεκρούς ανάμεσά τους και παιδιά.

Σύμφωνα με πηγές του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, υπήρξαν δύο εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Η δεύτερη στο Barons Hotel, που είναι απέναντι από το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ακούστηκαν και πυροβολισμοί μετά την έκρηξη. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση δεν υπάρχουν θύματα από τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν, μεταδίδει το Reuters.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Το Reuters μετέδωσε την πληροφορία, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι -σύμφωνα με τους Ταλιμπάν- υπάρχουν 11 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Αμερικανικός αξιωματούχος έκανε λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Γαλλική πρεσβεία: Απομακρυνθείτε, πιθανή δεύτερη έκρηξη

Η γαλλική πρεσβεία είχε ζητήσει πριν από την πρώτη έκρηξη από τους Αφγανούς που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ να απομακρυνθούν, καθώς υπάρχει πιθανότητα δεύτερης έκρηξης.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024