Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Πυρά κατά ιταλικού C-130 λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν – Πυρά κατά ιταλικού C-130 λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Σύμφωνά με το ansa.it, το αεροσκάφος δέχθηκε πυρά λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ «Χαμίντ Καρζάι»

Πυρά δέχτηκε αεροσκάφος C-130J Super Hercules της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως μέρος της συμμαχικής επιχείρησης εκκένωσης του Αφγανιστάν.

Σύμφωνά με το ansa.it, το αεροσκάφος δέχθηκε πυρά λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ «Χαμίντ Καρζάι».

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος του Sky TG24, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος, το αεροσκάφος δεν «χτυπήθηκε», ωστόσο ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει μανούβρες για να αποφύγει τα πυρά, με συνέπεια να επικρατήσουν στιγμές πανικού μέσα σε αυτό.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν τους πυροβολισμούς κατά του αεροσκάφους, σύμφωνα με το Sky, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται 98 Αφγανοί πολίτες.

Οι πυροβολισμοί προκύπτουν λίγες ώρες μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε το Λονδίνο περί της μεγάλης πιθανότητας για «τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τις επόμενες ώρες». Οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι είχαν μοιραστεί τη συγκεκριμένη πληροφορία με τα δυτικά έθνη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024