Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Θρίλερ με το ταξίδι της Χάρις στο Βιετνάμ - Υποψίες για «σύνδρομο της Αβάνας»

ΗΠΑ – Θρίλερ με το ταξίδι της Χάρις στο Βιετνάμ – Υποψίες για «σύνδρομο της Αβάνας»

Το «Σύνδρομο της Αβάνας» παρουσιάζει συμπτώματα όπως ζάλη, ναυτία, ημικρανίες και προβλήματα μνήμης

Το ταξίδι της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, στο Ανόι του Βιετνάμ καθυστέρησε κατά τρεις ώρες λόγω ενός «υγειονομικού συμβάντος» που πιθανόν σχετίζεται με το μυστηριώδες σύνδρομο της Αβάνας.

Η Χάρις έφτασε στην πρωτεύουσα της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας μετά από καθυστέρηση τριών ωρών από την Σιγκαπούρη. Σε μια ασυνήθιστη δήλωση, η αμερικανική πρεσβεία στο Βιετνάμ αιτιολόγησε την καθυστέρηση «εξαιτίας ενός πρόσφατου ασυνήθιστου περιστατικού υγείας».

Η έκφραση «ασυνήθιστο υγειονομικό περιστατικό» συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει το «Σύνδρομο της Αβάνας», μιας μυστηριώδους ασθένειας που έπληξε Αμερικανούς διπλωμάτες και όχι μόνο στην Κούβα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Το «Σύνδρομο της Αβάνας» παρουσιάζει συμπτώματα όπως ζάλη, ναυτία, ημικρανίες και προβλήματα μνήμης.

«Κατόπιν σχολαστικής εξέτασης (της κατάστασης) ελήφθη η απόφαση να συνεχιστεί το ταξίδι της αντιπροέδρου» πρόσθεσε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

Τι είναι το σύνδρομο της Αβάνας

Το Σύνδρομο της Αβάνας είναι ένα άγνωστης αιτιολογίας ιατρικό σύνδρομο – πάθηση, το οποίο έχει αναφερθεί ότι έβλαψε τα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Καναδά στην Αβάνα της Κούβας, χρονικά από τα τέλη του 2016.

Στη συνέχεια, η εμφάνιση του συνδρόμου έχει αναφερθεί και σε ορισμένες άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστρίας και της Γερμανίας.

Το 2017, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κούβα για επιθέσεις σε προσωπικό που προκάλεσαν ποικίλα παθολογικά συμπτώματα στην υγεία τους. Οι ΗΠΑ τότε μείωσαν τον αριθμό του προσωπικού της πρεσβείας τους. Πρόσθετα το 2018, αμερικανοί διπλωμάτες στην Κίνα ξαφνικά παρουσίασαν προβλήματα υγείας, παρόμοια με αυτά των διπλωματών στην Κούβα, και επίσης ασθένησαν και πράκτορες της CIA που υπέφεραν από συμπτώματα του ανεξιχνίαστου συνδρόμου.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024