
Οικονόμου – Πιθανά τα τοπικά lockdown – Η οικονομία θα είναι ανοιχτή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, ενώ απάντησε στο ερώτημα αν θα υπάρξει γενικό lockdown.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα τοπικά lockdown, όπως στην Κρήτη και τη Μεσσηνία, άφησε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ σχολίασε τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.
Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε στον Ant1 ότι τα μέτρα δεν ήρθαν για να διχάσουν την κοινωνία ή να διχάσουν τους ανθρώπους. «Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία. Εμείς δεν διχάζουμε, προστατεύουμε με τα μέτρα τους ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά.
«Συνεχίζεται η προσπάθεια πειθούς»
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ότι με τα νέα μέτρα δεν σημαίνει ότι σταματά η προσπάθεια πειθούς. Επανέλαβε δε ότι είναι ασφαλή όλα τα εμβόλια και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όποιο σκεύασμα θέλουν.
Προσοχή στα fake news
Ζήτησε από τον κόσμο να προσέξει τα fake news για τα εμβόλια και τόνισε ότι δεν πρόκειται να λογοκριθεί κανείς. «Δεν μπορούμε όμως να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε υποχρέωση να θωρακίσουμε τον κόσμο μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσουμε ξανά καταστάσεις της προηγούμενης περιόδου όταν δεν είχαμε το εμβόλιο», δήλωσε.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown φάνηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν γενικοί περιορισμοί. Δεν απέκλεισε ωστόσο τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως αυτά που επιβάλλονται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη και τη Μεσσηνία. «Εάν ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, αλλά όχι σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων» εξήγησε και σημείωσε ότι η οικονομία θα είναι ανοιχτή.
Για την οικονομία
«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η οικονομία να μην κλείσει ξανά. Εμείς τα μέτρα που παίρνουμε, όλες οι κινήσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, τα κάνουμε για να μην αφήσουμε τίποτα να εμποδίσει τον κόσμο να εργαστεί ή τους νέους να σπουδάσουν» είπε. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατήσουμε όμηρο την κοινωνία με επιχειρήματα ανθρώπων που δεν τεκμηριώνονται», σημείωσε. «Δεν θα γυρίσουμε στους περιορισμούς. Θέλουμε να θωρακίσουμε την κοινωνία απέναντι στην πανδημία. Στόχος μας είναι να μπούμε σε κανονικότητα» πρόσθεσε.
Τι θα γίνει με την επέκταση της υποχρεωτικότητας
Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και για άλλες κατηγορίες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι στο «τραπέζι».
Όσον αφορά στη διεξαγωγή των rapid test, τα οποία πλέον θα κοστίζουν 10 ευρώ και θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι κάθε ανεμβολίαστου, διερωτήθηκε: «Γιατί οι πολλοί να σηκώσουν το βάρος των test ενώ είναι ασφαλή και δωρεάν τα εμβόλια;».
- Ανρί: «Λανθασμένη η κόκκινη στον Κουμπαρσί, η αποβολή του άλλαξε εντελώς το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο»
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει


