Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Sympathy For Life» - Νέος δίσκος για τους Parquet Courts

«Sympathy For Life» – Νέος δίσκος για τους Parquet Courts

Με το νέο τους άλμπουμ, οι Parquet Courts διατηρούν μεν, την ροκ ταυτότητά τους αλλά κινούνται σε πιο ηλεκτρονικούς ήχους και οδηγούν την ψυχεδελική τους αφήγηση σε νέα μονοπάτια

Το νέο άλμπουμ των Parquet Courts με τίτλο “Sympathy For Life” θα είναι διαθέσιμο στις 22 Οκτωβρίου από την Rough Trade Records, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν και το πρώτο single/video, “Walking at a Downtown Pace”.

Με το νέο τους άλμπουμ, οι Parquet Courts διατηρούν μεν, την ροκ ταυτότητά τους αλλά κινούνται σε πιο ηλεκτρονικούς ήχους και οδηγούν την ψυχεδελική τους αφήγηση σε νέα μονοπάτια.

Το “Sympathy For Life” είχε εξαρχής σκοπό να είναι πιο χορευτικό, καθώς δημιουργήθηκε μέσα από αυτοσχεδιασμούς, επηρεάστηκε από τον ήχο των club της Νέας Υόρκης, τους Primal Scream και τους Pink Floyd, ενώ την παραγωγή έκανε ο Rodaidh McDonald (The xx, Hot Chip, David Byrne) και ο John Parish (PJ Harvey, Aldous Harding, Dry Cleaning) Σε αντίθεση με το εξαιρετικά επιτυχημένο προηγούμενο άλμπουμ τους, Wide Awake!, σε αυτό επικεντρώνονται περισσότερο στα grooves παρά στο ρυθμό. Μάλιστα, λέει ο χαρακτηριστικά ο Austin Brown:  «Το “Wide Awake!” ήταν ένας δίσκος που μπορούσες να παίξεις σε ένα πάρτι, το “Sympathy For Life” είναι επηρεασμένο από το ίδιο το party. Ιστορικά, κάποιοι καταπληκτικοί ροκ δίσκοι έχουν δημιουργηθεί από την ανάμειξη στοιχείων μέσα από την κουλτούρα της χορευτικής μουσικής, από τους Talking Heads στο Screamadelica.

Ο σκοπός μας ήταν να φέρουμε αυτό το στοιχείο στη δική μας μουσική. Ο καθένας από εμάς, στην προσωπική του ζωή, πηγαίνει περισσότερο σε dance parties. Ή τουλάχιστον, πήγαινε πριν από την πανδημία, όταν και δημιουργήθηκε αυτός ο δίσκος.»

«Τα περισσότερα από τα τραγούδια δημιουργήθηκαν μέσα από μεγάλους  αυτοσχεδιασμούς που στη συνέχεια διαμορφώσαμε και επιμεληθήκαμε οι ίδιοι. Το πολυτιμότερο στοιχείο που έχουμε ως καλλιτέχνες είναι το συγκρότημα. Μετά από 10 χρόνια μαζί το σπουδαιότερο όργανο που έχουμε είναι ο καθένας από εμάς. Ο πιο αυθεντικός τρόπος έκφρασής μας είναι ο αυτοσχεδιασμός» εξηγεί ο Brown. Tο συγκρότημα δοκίμασε τον εαυτό του, διαμορφώνοντας και κάνοντας editing στους ρυθμικούς και μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς του για να δημιουργήσει αυτά τα τραγούδια, θέλοντας να εκδηλώσει κάτι καινούργιο.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024