Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Wall Street – Nέο ρεκόρ για τον S&P500 και τον Νasdaq

Wall Street – Nέο ρεκόρ για τον S&P500 και τον Νasdaq

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ

Aνοδικά έκλεισε η Wall Street την Τρίτη με το θετικό κλίμα να διαμορφώνεται από την πλήρη αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer/Biontech που δημιουργεί αισόδοξες προοπτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 30,55 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,09% και έκλεισε στις 35.366,26 , ο S&P500 σημείωσε άνοδο 0,15% και έκλεισε στις 4.486,23 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,52% στις 15.019,80 μονάδες.

Οι κινεζικές μετοχές οδήγησαν το Nasdaq σε άνοδο καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις προοπτικές των ρυθμίσεων στην Κίνα με αποτέλεσμα οι επενδυτές να τοποθετούνται σε μετοχές που κινήθηκαν ανοδικά το προηγούμενο διάστημα. Η μετοχή της Pinduoduo σημείωσε άλμα 22%, η Tencent Music Entertainment 12,75% ,η Baidu 8,5% και η JD.com ενισχύθηκε κατά 14%.

Το απόγευμα της Τρίτης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει από τις κινεζικές εταιρείες που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ να δημοσιοποιήσουν στους επενδυτές τους πολιτικούς και κανονιστικούς κινδύνους, μια επέκταση των πρόσφατων επιβαλλόμενων απαιτήσεων για τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε δημόσιες προσφορές. 

Πώς κινήθηκαν οι μετοχές

Οι μετοχές των εταιρειών που παρασκευάζουν εμβόλια κινήθηκαν πτωτικά, με τη  Pfizer και BioNTech να κλείνουν με απώλειες 3%. Πτώση 4% σημείωσε η μετοχή της  Moderna και η Trillium Therapeutics, η οποία έκλεισε χθες με θεαματική απόδοση 180% στον απόηχο της είδησης ​​εξαγοράς από την Pfizer, σήμερα όμως κατέγραψε απώλειες κατά 0,6%.

Οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών συνέχισαν το ράλι επιδόσεων που ξεκίνησε τη Δευτέρα, με αρκετές αεροπορικές εταιρείες και μετοχές κρουαζιέρας να αυξάνονται μεταξύ 3% και 4% την Τρίτη. Οι εταρείες διαχείρισης καζίνο Las Vegas Sands και Wynn Resorts με κέρδη 7%, καθώς το Μακάο, πρωτεύουσα του τζόγου, χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

 Η σεζόν της εταιρικής κερδοφορίας του δεύτερου τριμήνου τελειώνει με περισσότερες από 90% εταιρείες  του S&P 500 να έχουν ολοκληρώσει τις ανακοινώσεις του. Ο S&P 500 αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη του κατά 94,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Refinitiv.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, στο Γουαϊόμινγκ,που ξεκινάει την Πέμπτη και τα σημάδια που αφορούν τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και την έναρξη του tapering. Η ομιλία του προέδρου της Fed Τζέρομ Πάουελ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Νέα σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, με τις διεθνείς τιμές να έχουν ανέβει πάνω από 5% μόνο μέσα σε δύο ημέρες, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών. Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο μαύρος χρυσός κατέγραψε την μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση του εδώ και πάνω από εννέα μήνες.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024