Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταύροι κυριαρχούν στην Wall Street

Οι ταύροι κυριαρχούν στην Wall Street

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι το 56% των εταιρειών του S&P 500 έχουν σύσταση αγοράς (buy)

Έχουν περάσει τουλάχιστον δύο δεκατίες από την τελευταία φορά που αναλυτές της Wall Street ήταν τόσο ενθουσιασμένοι, με τους «ταύρους» να κυριαρχούν στη αμερικανική αγορά και το επενδυτικό ενδιαφέρον να βρίσκεται στα ύψη.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι το 56% των εταιρειών του S&P 500 έχουν σύσταση αγοράς (buy), ποσοστό που σύμφωνα με το Bloomberg, είναι το υψηλότερο από το 2002.

Και εκτός, από τις αποτιμήσεις στο ταμπλό και την εξέλιξη των χρηματιστηριακών δεικτών είναι ένα ακόμα σημείο που δείχνει την έκταση του ενθουσιασμού στην αγορά, μετά από μία εντυπωσιακή περίοδο εταιρικών ανακοινώσεων.

Παρά το γεγονός ότι ιστορικά οι αναλυτές, διάκεινται πιο ευνοϊκά προς το στρατόπεδο των ταύρων, πλέον έχουν γίνει ακόμα πιο αισιόδοξοι μπροστά στη συνεχιζόμενη αύξηση των δεικτών και στα εταιρικά κέρδη που ξεπερνούν ακόμη και τις υψηλότερες προσδοκίες.

Παρ’ όλες τις ανησυχίες σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα, τη ρυθμιστική καταστολή της Κίνας , το επικείμενο tapering από την Federal Reserve και την έκρηξη του πληθωρισμού, οι τιμές των μετοχών δεν έχουν επηρεαστεί ακόμη πολύ.

Και δεν είναι μόνο οι αμερικανικές εταιρείες που απολαμβάνουν αυτή την «αγάπη» από τους αναλυτές.

Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, στην Ευρώπη, περίπου το 52% των εταιρειών του Stoxx 600 έχουν σύσταση buy, υψηλό 10 ετών. Στην Ασία, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 75%, το υψηλότερο από τουλάχιστον το 2010.

Η περίοδος κερδοφορίας του δεύτερου τριμήνου ήταν επίσης, μια από τις πιο δυνατές στην ιστορία, αν και βοηθήθηκε σημαντικά, από τη χαμηλή βάση σύγκρισης του περασμένου έτους, όταν πολλά μέρη του κόσμου χτυπήθηκαν από την πανδημία.

Σύμφωνα με την JPMorgan Chase, στο 90% των αμερικανικών επιχειρήσεων, η αύξηση κερδών ήταν κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες καλύτερη από την αναμενόμενη, ενώ στο 71% των ευρωπαϊκών ξεπέρασαν τις προσδοκίες κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες.

Και η αισιοδοξία δεν σταματά εδώ, καθώς οι αναλυτές βλέπουν περιθώρια για ακόμα περισσότερα κέρδη.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024