Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
KIA Sportage: Με ευρωπαϊκή περιβολή

KIA Sportage: Με ευρωπαϊκή περιβολή

Η νέα προσαρμοσμένη στα ευρωπαϊκά δεδομένα παραλλαγή του νέου Kia Sportage δίνει μια πρώτη γεύση από την επιθετική αλλά και πιο τεχνολογικά ενσυνείδητη από ποτέ προσωπικότητά του.

H νέα γενιά του KIA Sportage, έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της, αποκαλύπτοντας τη νέα πιο επιθετική σχεδίασή του.

Ωστόσο, η αποκάλυψη αφορούσε την παγκόσμια έκδοσή του η οποία, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα συμπληρωθεί από μια ειδικά σχεδιασμένη για την Ευρώπη παραλλαγή του με λίγο διαφορετική αισθητική και κυρίως, διαφορετικό setup που να ταιριάζει περισσότερο στους στενούς, γεμάτους στροφές δρόμους του ευρωπαϊκού οδικού δικτύου.

Όπως ισχύει για την παγκόσμια, νέα γενιά του το ευρωπαϊκό KIA Sportage αντλεί τις σχεδιαστικές του επιρροές από το άρτι αφιχθέν, ηλεκτροκίνητο KIA EV6, υιοθετώντας ανάλογης λογικής LED ημέρας σε μοτίβο “C” και ανάγλυφο καπό. Βέβαια, με βάση τα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΙΑ, η ευρωπαϊκή έκδοση δεν δείχνει να διαθέτει τη γραμμή LED που διατρέχει όλο το πίσω τμήμα.

KIA Sportage Europe 

Σε αυτά που μένουν συγκαταλέγονται ο χαρακτηριστικός συνδυασμός της χάραξης της γραμμής οροφής και των παραθύρων που προσδίδουν στο νέο SUV μια εξαιρετικά δυναμική σιλουέτα αλλά και η γρίλια «Tiger» στην μεγαλύτερη και πιο επιθετική μέχρι τώρα υλοποίησή της.  Επίσης, η ευρωπαϊκή έκδοση δείχνει να διαθέτει ένα διαφορετικά σχεδιασμένο κάτω προφυλακτήρα.

Η πιο διακριτή διαφορά σε σχέση με την παγκόσμια έκδοση του SUV είναι η σχεδίαση της τρίτης κολώνας σε μοτίβο «Ζ» που καταλήγει σε ένα διακριτό spoiler. Επιπλέον, το κορεατικό SUV θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά με την επιλογή διχρωμίας, για αμάξωμα και οροφή.

KIA Sportage Global

Προς το παρόν η KIA δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα μεγέθη για το Sportage, δηλώνοντας μόνο ότι η παγκόσμια έκδοσή του θα είναι σαφώς μεγαλύτερη σε μέγεθος από το μοντέλο που αντικαθιστά. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ευρωπαϊκή έκδοση θα είναι «πιο compact και θα διαθέτει ένα πιο περιπετειώδες προφίλ», σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις.

Προς το παρόν δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία που να αφορούν το εσωτερικό του, όμως δεδομένα θα είναι ριζικά διαφορετικό σε σχέση με το σήμερα. Πιθανότατα το Sportage θα συμπεριλάβει στις προδιαγραφές του την θηριώδη καμπύλη οθόνη του KIA EV6 που θα συνδυάζεται με ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Την εικόνα αναμένεται να συμπληρώσουν τα μαλακά πλαστικά, η αφθονία σε χειριστήρια αφής και οι άφθονες επιλογές σε επενδύσεις.

KIA Sportage Global

Σε επίπεδο κινητήρων, αν και η κορεατική φίρμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα μηχανικά σύνολα, το νέο Sportage αναμένεται να υιοθετήσει ανάλογες προδιαγραφές με το Tucson με το οποίο μοιράζεται κοινά τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Δεδομένα λοιπόν, το KIA Sportage θα επωφεληθεί από τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου σε συνδυασμό με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48 Volt. Ψηλότερα στην γκάμα θα πάρει θέση μια υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας ισχύ 230 ίππων και 350 Nm ροπής.

KIA Sportage Global

Φυσικά το προφίλ του μοντέλου θα συμπληρώσει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα με την προοπτική η εμπορική του πορεία να ξεκινήσει από τα τέλη της χρονιάς.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024