Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το πρόγραμμα κολύμβησης που θα σας ανανεώσει

Το πρόγραμμα κολύμβησης που θα σας ανανεώσει

Μερικές γενικές οδηγίες, που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε δυναμικά τις προπονήσεις σας στο κολύμπι

Τίποτα δεν θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι από το κολύμπι και τις ξέγνοιαστες βουτιές στα καταγάλανα νερά της θάλασσας ή μιας πισίνας.

Το κολύμπι μάλιστα, αποτελεί «must» της σεζόν αφού όχι μόνο μας δροσίζει αλλά τονώνει ολόκληρο το σώμα, ενισχύει την φυσική μας κατάσταση, χτίζει καρδιαγγειακή δύναμη και ενισχύει την υγεία μας.

Γιατί λοιπόν, να μην φτιάξετε το δικό σας πλάνο προπόνησης με κολύμπι;

Μερικές γενικές οδηγίες, που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε δυναμικά τις προπονήσεις σας, περιλαμβάνουν:

Αναπνεύστε σωστά

Πολλοί άνθρωποι συχνά ανησυχούν για την αναπνοή τους καθώς σκέφτονται ότι δεν μπορούν να ανασάνουν όσο βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κολυμβητής μαραθωνίου και προπονητής κολύμβησης Marty Munson, εκπνέετε όταν το πρόσωπό σας βρίσκεται μέσα στο νερό και εισπνέεται αφού βγείτε στην επιφάνεια.

Πρέπει λοιπόν απλώς να προσαρμόσετε την αναπνοή σας σε ένα νέο μοτίβο, που σταδιακά θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε έναν άνετο ρυθμό αναπνοής.

Ξεκινήστε με υπομονή

Είναι σημαντικό να έχετε υπομονή και να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας, αναγνωρίζοντας τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλετε. Ακόμα και αν γνωρίζατε να κολυμπάτε από πριν, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας στα όρια της εξουθένωσης.

Αντ’ αυτού, να πηγαίνετε πάντα μέχρι εκεί που νιώθετε ασφαλείς, μέχρι να δυναμώσετε αρκετά για να ανεβάσετε το επίπεδο δυσκολίας.

Μην ξεχνάτε τον No 1 κανόνα

Να εμπιστεύεστε τις δυνάμεις σας αλλά μην κολυμπάτε ποτέ σε τέτοιο βάθος ώστε να μην αισθάνεστε άνετα. Δοκιμάστε να κολυμπάτε το πρώτο καιρό κατά μήκος της ακτής, σε βάθος που να μπορείτε να πατήσετε με τα πόδια σας, σε περίπτωση που χρειαστείτε επιπλέον υποστήριξη.

Σύντομες συνεδρίες

Για να καταφέρετε να βελτιώσετε τους χρόνους και την τεχνική σας δεν χρειάζεται να περνάτε πολλές ώρες στη θάλασσα ή στην πισίνα. Αρκεί να κάνετε τακτικές συνεδρίες, μόνο λίγα λεπτά κάθε φορά, σε συνεπή όμως βάση και ρουτίνα.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024